Περιοδεία Υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στους Φιλιάτες

syrizaΠεριοδεία στο Νοσοκομείο, στο Δημαρχείο και στην αγορά των Φιλιατών πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Τσακίρη Αστυρόπη και   Δημήτρη Τσότση.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Φιλιατών όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και ασθενείς. Διαπίστωσαν από κοντά τις ελλείψεις σε υλικά, πόρους, φάρμακα και προσωπικό, απόρροια των πολιτικών της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που έχουν επιβάλλει μέσω των μνημονίων οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Κατόπιν επισκέφθηκαν το Δήμαρχο στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο έλλειμμα 4,6 εκατ. € του Δήμου που παρέλαβε. Ακόμα αναφέρθηκε στην γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα του «Καλλικράτη» που κάνει ουσιαστικά την απορροφητικότητα πόρων ή προγραμμάτων ΕΣΠΑ πολύ δύσκολη έως αδύνατη για όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακόμα αναφέρθηκε στην ερήμωση της υπαίθρου και στην έλλειψη αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, απόρροια του κλεισίματος δημόσιων υπηρεσιών και αστυνομικών σταθμών, που έχουν επιφέρει κεντρικοί πολιτικοί σχεδιασμοί μιας χώρας, που άλλοτε υμνούσε την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη.      

Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε σε καφενεία και στην αγορά  της πόλης  και συνομίλησε με πολίτες και νεολαίους, που έδειχναν ενημερωμένοι σχετικά με την οικονομία και αντιμετώπισαν θετικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση. Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε την απογοήτευση της νεολαίας, άνεργων και συνταξιούχων από τις κούφιες υποσχέσεις των εκπροσώπων του δικομματισμού, που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή. Επίσης φάνηκε πως πολλοί πολίτες αντιλαμβάνονται την αξία της ψήφου τους στις  εκλογές αυτές και θέλουν να τιμωρήσουν το δικομματισμό και τους εκπροσώπους του, που τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται σαν σωτήρες, ενώ οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι και οι πολιτικές τους, οδήγησαν τον τόπο στην φτώχεια και την εγκατάλειψη.        

19-4-2012