Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας προηγούμενου τριημέρου

syriza0Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Κάτση Μάριο και Τσακίρη Αστυρόπη περιόδευσε στο Γαρδίκι, την Γλυκή και άλλα χωριά της πρώην ΔΕ Αχέροντα την Παρασκευή 8/6/2010. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε καφενεία και καταστήματα της περιοχής και συζήτησε με τους κατοίκους για το πρόγραμμα εξόδου από την οικονομική κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Οι κάτοικοι αντιμετώπισαν πολύ θετικά  την παρουσία του κλιμακίου και πολλοί που δήλωναν ψηφοφόροι του πρώην κυβερνητικού κόμματος του μνημονίου, υποσχέθηκαν πως θα στηρίξουν την προτεινόμενη κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνοντας τώρα απελευθερωμένοι από την επιλογή που έκαναν στις 6/5.    

Την επόμενη μέρα Σάββατο 09/06, πολυμελές κλιμάκιο με τους υποψήφιους βουλευτές Κάτση Μάριο, Τσακίρη Αστυρόπη και Δημήτρη Τσότση επισκέφθηκε την Παραμυθιά. Σκοπός του ήταν μια ανοιχτή εκδήλωση/ συζήτηση με τον κόσμο του Σαββατιάτικου Παζαριού. Η ίδια η δυναμική όμως του κόσμου δεν επέτρεψε καμιά από τις λογικές της πολιτικής τοποθέτησης που έχουμε συνηθίσει.

            Η συνεχής ροή συμπολιτών στη διευρυμένη μας «πολιτική παρέα», η απαίτηση για προσωπική επαφή και κουβέντα στη μέση του δρόμου κράτησαν το κλιμάκιο μακριά από στερεότυπες ομιλίες. Η εκδήλωση πήρε τη μορφή της παραδοσιακότερης μορφής λαϊκής συνέλευσης του τόπου μας, εκείνης της διαπροσωπικής επαφής και του λαϊκού καφενείου. Με γέλια, καταιγιστικές ερωτήσεις, πολιτική αντιπαράθεση και συζητήσεις μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων που βρέθηκαν γύρω από το ίδιο τραπέζι ο κόσμος μας επέβαλλε τη δική του συζήτηση και λογική την οποία και με χαρά αποδεχτήκαμε. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε, μακριά από κοστούμια και θέσεις ισχύος, μέσα στο λαό για το λαό.

Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι κάθε μέρα συγκινητικές. Καλωσορίσματα, ερωτήσεις, ευχές και πάνω από όλα αίσθημα ευθύνης για τις μέρες που έρχονται. Με συνέπεια στις αξίες και τις προτάσεις μας και με τη δέσμευση να «μην προδώσουμε το λαό», το κλιμάκιο συνέχισε την περιοδεία του το απόγευμα στα χωριά της Σκάλας Φιλιατών, χωρίς να φοβάται τη λαϊκή έκφραση και επικοινωνία, αλλά αντίθετα επιδιώκοντας και ενθαρρύνοντας την.  

Την επόμενη ημέρα Κυριακή πρωί 10/6 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τους υποψήφιους βουλευτές Κάτση Μάριο, Τσακίρη Αστυρόπη και Δημήτρη Τσότση επισκέφθηκε χωριά της πρώην ΔΕ Σαγιάδας και κατέληξε στο παραδοσιακό πανηγύρι στους Άγιους Πάντες. Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη μια και ο κόσμος έχει αντιληφθεί  πως είμαστε οι μοναδικοί που συνεχίζουμε τον προεκλογικό αγώνα συλλογικά και ενωτικά με όλους τους υποψήφιους παρόντες, σε αντίθεση με τα κόμματα του μνημονίου που χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τους επικεφαλής υποψηφίους τους.  

Η προεκλογική μας επικοινωνία με τον κόσμο που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, κορυφώνεται την Τετάρτη 13/06 με την κεντρική προεκλογική μας ομιλία στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Βίτσα (Γραμματέα ΚΠΕ του ΣΥΝ).

Επίσης κάνουμε γνωστό στους εκλογείς μας που διαμένουν στην Αθήνα πως μπορούν να  επιβιβαστούν σε λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Πλατεία Κουμουνδούρου – Αθήνα για Πρέβεζα/Ηγουμενίτσα την Παρασκευή 15/6 ώρα 19:00 με επιστροφή από Ηγουμενίτσα Κυριακή 17/6 και ώρα 19:00 ή το Σάββατο 16/6 ώρα 8:00 με επιστροφή από Ηγουμενίτσα Δευτέρα 18/6 και ώρα 19:00. Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 210-3378606, 210-3378607.