Πιτούλης προς ΟΛΗΓ: Εισπράττετε τις κλήσεις, φτιάξτε τους δρόμους

paraliaki igoumenitsaΠρόσκληση – πρόκληση προς τον ΟΛΗΓ απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, την οποία κοινοποιεί και στα μέσα ενημέρωσης, ζητά να αναλάβει ο Οργανισμός το κόστος για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου κι άλλων εργασιών στο παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας καθώς ο οργανισμός εισπράττει τα έσοδα από τις κλήσεις!!!

Η τροχονομική αστυνόμευση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, διενεργείται εδώ και χρόνια από το τμήμα τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Τα έσοδα από τις σχετικές παραβάσεις που επιβάλλονται είναι υπέρ του ΟΛΗΓ.

Έτσι ο κ. Πιτούλης κι εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπου παρατηρείται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος, ζητά από τον ΟΛΗΓ να προβεί:

1. Στην ασφαλτόστρωση έναντι του ξενοδοχείου Angelika όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση.

2. Την οριοθέτηση με διαγράμμιση των χώρων στάθμευσης στον εξωτερικό παραλιακό δρόμο από τα ΤΕΙ έως και την συμβολή του με την οδό Αγίων Αποστόλων.

3. Την οριοθέτηση με διαγράμμιση των χώρων στάθμευσης επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως

4. Την διαγράμμιση των ροών κυκλοφορίας της εξωτερικής παραλιακής από τα ΤΕΙ έως την συμβολή της με την Αγίων Αποστόλων.
5. Την οριοθέτηση (διαγράμμιση και σήμανση) των διαβάσεων πεζών στις προαναφερθέντες οδούς.

Και τέλος να διερευνηθεί η δυνατότητα ηλεκτροδότησης της οδού Ηγουμενίτσας- παραλίας Δρεπάνου.

«Είναι παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την καλύτερη λειτουργία της κυκλοφορίας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, της πόλης που φιλοξενεί τον λιμένα και τόσα έχει προσφέρει κατά την διάρκεια των χρόνων», καταλήγει ο κ. Πιτούλης.