Πλήρης αποστασιοποίηση της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας από την υποψηφιότητα Ζάψα

Τη στάση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα, τον οποίο στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΗΡ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας. Καυτηριάζει μάλιστα ως ανεύθυνη τη στάση του επικεφαλής και την πολιτική του συμπεριφορά, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί.

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή αποτελεί η επιλογή του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει Νομαρχιακή Επιτροπή, είχε συμφωνηθεί οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες να προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν συνέβη στη Θεσπρωτία.

Τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας, μετά τη δημόσια ανακοίνωση των υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Ηπείρου με τον συνδυασμό του κ. Γεώργιου Ζάψα, έχοντας υπόψη :

1. Το γεγονός ότι ο κ. Γεώργιος Ζάψας αθέτησε την συμφωνία συνεργασίας των παρατάξεων «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» και «Ήπειρος των Οριζόντων» για κοινή κάθοδο στις εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου, συμφωνία που είχε ως βασική προϋπόθεση την επιλογή υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών των τεσσάρων (4) Περιφερειακών Ενοτήτων (Νομών) της Ηπείρου από τις προτάσεις των Νομαρχιακών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

2. Το ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γ. Ζάψας αγνόησε τις προτάσεις μας για ένα ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας πλήρως ανανεωμένο, ενωτικό και αντιπροσωπευτικό των θέσεων της Δημοκρατικής Παράταξης για την Αυτοδιοίκηση , της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου.

3. Το ότι προχώρησε σε μονομερή – και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση – ανακοίνωση, ως υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας, κομματικού στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ. , αγνοώντας την πρόταση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, όπως είχε συμφωνηθεί.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Καταγγέλλουμε δημόσια την ανεύθυνη στάση και πολιτική συμπεριφορά του κ. Γεωργίου Ζάψα και όσων εμπλέκονται στις διεργασίες για τον τορπιλισμό της συνεργασίας των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Δηλώνουμε την πλήρη αποστασιοποίηση της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας από τη στήριξη και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο που διαμορφώνεται ερήμην μας.

Ζητούμε την έκτακτη σύγκλιση της Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηπείρου για τη διαμόρφωση κοινής στάσης όλων των Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Ήπειρο.

Καλούμε τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ που προέρχονται από την Ήπειρο και τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηπείρου να λάβουν θέση και να τοποθετηθούν δημόσια.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν συμμετέχουμε σε πολιτικές ίντριγκες, δεν επικροτούμε παλαιοκομματικές συμπεριφορές και δεν μας εκφράζουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Επιστολή Γάννη Γεωργίου κατά του Γ.Ζάψα,για την επιλογή του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας!!!

“Αγνόησε την διαμορφούμενη δυναμική και προχώρησε μονομερώς (!) στην αθέτηση του πολιτικού του λόγου, καθιστώντας εαυτόν παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και δέσμιο κομματικών μηχανισμών”

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους της Κεντροαριστεράς που με εμπιστεύτηκαν προτείνοντάς με ομόφωνα ως επικεφαλή στη Θεσπρωτία για τις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Ζάψα.
Η τιμητική αυτή πρόταση διαμορφώθηκε μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία την Κυριακή 06-04-2013.Ο τρόπος διαμόρφωσης της πρότασης που δηλώνει ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, η αποδοχή της από τον κ. Ζάψα, αλλά και τα θετικά μηνύματα από όλη τη Θεσπρωτία με ώθησαν ώστε να αποδεχτώ την πρόταση,ξεπερνώντας εν τέλει τα όποια αυστηρώς προσωπικά μου ζητήματα.
Παρόλα αυτά ο κ. Ζάψας αγνόησε την διαμορφούμενη δυναμική και προχώρησε μονομερώς (!) στην αθέτηση του πολιτικού του λόγου, καθιστώντας εαυτόν παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και δέσμιο κομματικών μηχανισμών που αποδεικνύουν το μικρό εώς ανύπαρκτο πολιτικό του μέγεθος.
Έπειδή στη σημερινή εποχή η κοινωνία μας απαρτίζεται από ελεύθερους ανθρώπους – ευρωπαίους πολίτες και όχι από οθωμανούς υπηκόους -στοιχιζόμενο κοπάδι, φαινόμενα όπως η λήψη αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες ερήμην της πραγματικότητας, αποτελούν φυτώριο συνδιαλλαγής και πελατειακών λογικών (πρακτικές κυρίαρχες σε όλον τον μεταπολιτευτικό βίο που ερμηνεύουν εν πολλοίς τη σημερινή αξιακή, πολιτική, και οικονομική κρίση) πρέπει να εξοβελιστούν από τη δημόσια ζωή με κάθε τρόπο και μέσο!
Τέλος για όλους εμάς που δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, που σταθήκαμε όρθιοι αποκλειστικά με τον μόχθο μας, τσακισμένοι από τη σημερινή κρίση, αλλά ακόμα όρθιοι, που δεν πιστέψαμε ποτέ στον εύκολο λαϊκισμό ως απάντηση σε αυτό που ζούμε, ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε στην ίδια κοίτη μιας νέας πολιτικής αφήγησης με επίκεντρο την Κεντροαριστερά, απαλλαγμένοι από τα παρακμιακά φαινόμενα του παρελθόντος για ένα ταξίδι προς την ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία του μέλλοντος. Ηγουμενίτσα

 12-04-2013
Με τιμή
Γεωργίου Ιωάννης
Ένας ελεύθερος άνθρωπος