Πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για τις ευρωεκλογές

mpezas_antonisΠολιτική εκδήλωση διοργάνωσε χθες στην Ηγουμενίτσα η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υγείας και Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Δημητρίου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου αφού καλωσόρισε  τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών και τόνισε την ανάγκη συστράτευσης, ενότητας και στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ηπειρωτικής καταγωγής υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Δημητρίου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης μεταπολεμικής ιστορίας. Είναι η ώρα της ευθύνης και της εμπιστοσύνης. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας λυσσαλέας προσπάθειας αποπροσανατολισμού που επιχειρεί να σύρει τη χώρα σε περιπέτειες. Οι ακρότητες της λαϊκίστικης δημαγωγίας και της ισοπέδωσης, επιθυμούν μια Πατρίδα πεσμένη στα γόνατα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Είμαστε εδώ στην πρώτη γραμμή του εθνικού καθήκοντος για να δώσουμε το καλό αγώνα. Με όραμα μια Ελλάδα δυνατή και Έλληνες με φωνή και αξιοπρέπεια. Μια Ελλάδα των ευκαιριών και του δικαίου, μια Ελλάδα παράδειγμα ανάκαμψης για την Ευρώπη, με κανόνες, με τάξη, με συνέπεια λόγων και έργων.

Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια, καθαρός από λάθη και πάθη που σημάδεψαν το λαό μας. Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια γιατί από κάθε μετερίζι ευθύνης εργάστηκα με ανιδιοτέλεια, υπηρετώντας αξίες και όχι αξιώματα. Χωρίς καταγωγή από «τζάκια», χωρίς «προστάτες», χωρίς «σπόνσορες» και «χορηγούς», ζητώ τη δική σας εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το μόνο που μετράει για μένα. Γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ένας από εσάς».

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών, δεν αφορά την παράταξή μας, αλλά ολόκληρη τη χώρα, το μέλλον και την προοπτική της. Η εντολή που πήραμε στις διπλές εκλογές του 2012 ήταν  να κρατήσουμε τη πατρίδα μας στο ευρώ και να την βγάλουμε από την κρίση και τα μνημόνια. Για αυτήν την εντολή δουλεύουμε συστηματικά δύο χρόνια τώρα. Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, πετύχαμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν τεθεί και δημιουργήσαμε για πρώτη φορά  πρωτογενές πλεόνασμα. Δίνουμε κοινωνικό μέρισμα σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, βγήκαμε με επιτυχία στις αγορές, ολοκληρώσαμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών  και γυρίσαμε το «καράβι» της οικονομίας προωθώντας αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Προχωρούμε τώρα στην οριστική εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους μας και παράλληλα σε μια μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση που θα οδηγήσει σε μια νέα μεταπολίτευση.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πολύ συγκεκριμένο: Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα σταθερή σε ένα διεθνή περίγυρο που γίνεται όλο και πιο ασταθής και να οδηγηθεί προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη ή θα αφήσουμε την πατρίδα μας να παρασυρθεί στη δίνη της αποσταθεροποίησης και την καταστροφή; Σταθερότητα δε σημαίνει όμως σε καμιά περίπτωση στασιμότητα. Σταθερότητα σημαίνει δυνατότητα να προχωρήσει η χώρα με σταθερά βήματα μπροστά. Σταθερότητα σημαίνει ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ της κρίσης και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της φέρνει την ελπίδα και η ελπίδα αλλάζει την ψυχολογία στην κοινωνία και την οικονομία.

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό και ανανεωτικό. Ενωτικό για την παράταξη, αφού υπάρχουν προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά και εμπειρία, αλλά και ενωτικό για την κοινωνία, αφού εκπροσωπούνται όλες οι περιφέρειες και όλες οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, πέρα και πάνω από τα στενά παραταξιακά μας όρια. Σας καλώ να το στηρίξουμε και να στηρίξουμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας».