ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πριν από λίγο καιρό δέχτηκα την τιμητική πρόταση από συντοπίτες μας Θεσπρωτούς να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτή η απόφαση ωρίμασε κι επικυρώθηκε από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κι από τον πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και συναίσθηση της ευθύνης την τιμή να είμαι υποψήφια για τις βουλευτικές εκλογές για τον νομό Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Έναν νομό, ο οποίος έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, εκπληκτικές ομορφιές, καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και μεγάλα προβλήματα.

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ζούμε σ΄ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η πράσινη και η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζουν όλα όσα ξέραμε στην καθημερινότητα και την εργασία μας.

Τα ελληνικά νοικοκυριά, μέσα από μία δεκαετή κρίση, κινδυνεύουν μέσα από πλειστηριασμούς, να χάσουν ό, τι έχτισαν γενιές και γενιές. Το κράτος Δικαίου κι η πολιτική ζωή έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα απ΄ το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.  

Η τελευταία απογραφή έδειξε μία νέα πληθυσμιακή κατάρρευση της Θεσπρωτίας και της Ελλάδας γενικότερα. Νέα παιδιά δεν επέστρεψαν για να δουλέψουν και να ζήσουν στον τόπο τους. Γιατί ο τόπος τους γι΄ άλλη μία φορά δεν μπορούσε να τους προσφέρει αξιοπρεπή εργασία και προοπτική.

Η Ηγουμενίτσα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ηπείρου που δεν έχει τριτοβάθμια εκπαιδευτική δομή. Το λιμάνι της πόλης πωλείται. Το νοσοκομείο Φιλιατών φυλλοροεί από βασικές ειδικότητες. Οι αγρότες της Παραμυθιάς έμειναν χωρίς ρεύμα και δεν μπορούν να ποτίσουν. Οι αγρότες του κάμπου της Βρυσέλλας είδαν για πολλοστή φορά τα χωράφιά τους να πλημμυρίζουν. Η κτηνοτροφία στην Ήπειρο ζει μαύρες μέρες. Πρόσφατα εν κρυπτώ μπήκαν οι βάσεις για ανεμογεννήτριες στη Μουργκάνα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συζήτηση, παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.  

Σήμερα, η πολιτική βάλλεται από παντού. Ο πολιτικός έχει χάσει την αξιοπιστία του. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαρτίζεται από άξια και δυναμικά στελέχη.

Η καθιέρωση ενός άλλου μοντέλου πολιτικού, ο οποίος θα συζητά τα συλλογικά προβλήματα, θα συναντά τους εκπροσώπους φορέων, θ΄ ακούει και θα προτάσσει λύσεις κι αναπτυξιακή στρατηγική είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.  

Δηλώνω πως θα είμαι δίπλα σε κάθε Θεσπρωτό πολίτη, σε κάθε νέο, γυναίκα, ηλικιωμένο, εργαζόμενο, αγρότη, κτηνοτρόφο, ιχθυοκαλλιεργητή, έμπορο, επαγγελματία, απόδημο και παρούσα σε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, δίπλα σε κάθε συλλογικότητα, που έχει αιτήματα, που είναι λογικά και υλοποιήσιμα.

Σας καλώ σε συστράτευση για τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.

Καλό αγώνα, για μία Θεσπρωτία, που αξίζουμε.

Καλό αγώνα για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας.

Καλό αγώνα για να επιστρέψει η δημοκρατία στον τόπο, που τη γέννησε.

Άννα Στεργίου, δημοσιογράφος – συγγραφέας

Υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας για τον νομό Θεσπρωτίας