Πολιτιστικό τρίπτυχο στο Δήμο Ιωαννιτών

Ένα σημαντικό πολιτιστικό τρίπτυχο ξετυλίγεται στο Δήμο Ιωαννιτών. Μία διαδρομή σε χρώματα και ήχους, σε εικόνες που έρχονται να δώσουν νότα αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας.

Η πρώτη πτυχή, αναπτύσσεται στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου εγκαινιάστηκε και είναι ανοιχτή για το κοινό η έκθεση «Σύγχρονη Τέχνη… μια ματιά στο Εικαστικό Τοπίο της Κρήτης».

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και περιλαμβάνει δημιουργίας ζωγραφικής, σχεδίου, χαρακτικής, ξυλογραφίας, ζωγραφικής κόμικς, εγκαταστάσεις και ανάγλυφα από πηλό και μέταλλο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Κωστής Σχιζάκης, ιδρυτής του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον δίαυλο συνεργασίας που άνοιξε με τα Γιάννινα.

Αύριο Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με δύο σημαντικές εκδηλώσεις.

Στις 8 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος με τον γενικό τίτλο «Νέοι Χαράκτες 2011-12».

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, το κοινό της περιοχής μας, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει έργα διάφορων τεχνοτροπιών, τα οποία χαρακτηρίζονται από την ποιότητα. Η τέχνη άλλωστε στη δύσκολη εποχή που ζούμε αποκτά προστιθέμενη αξία.

Στο Πνευματικό Κέντρο κι αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης αυτής, θα ακολουθήσει μία μοναδική μουσική εκδήλωση.

Η Καλλιόπη Βέττα, θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά. «Μια ξαφνική βροχή», με τη μελωδική φωνή της ερμηνεύτριας και μαζί με τον Γιάννη Ιωάννου θα ταξιδέψουν το κοινό σε ποιητικούς στίχους και σε ξεχωριστές μουσικές.