Πολλοί και στη Θεσπρωτία οι μετεξεταστέοι της Α’ Λυκείου

GRAPTA MATHTESΕξαπλασιάστηκε το ποσοστό των μαθητών της Α’ τάξης των Γενικών Λυκείων που παραπέμπονται για επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, σε σχέση με πέρσι και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Από το 65% των σχολείων σε όλη τη χώρα, ενώ πέρυσι είχε κριθεί μετεξεταστέο το 4% των μαθητών, φέτος το συγκεκριμένο ποσοστό άγγιξε το 24%.

Αισθητά χαμηλότερα πάντως είναι τα ποσοστά αποτυχίας που καταγράφονται από τους μαθητές στην Ήπειρο.

Στο Νομό Ιωαννίνων, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 16,2%. Από τους 1143 μαθητές οι 185 είναι μετεξεταστέοι ενώ ένας έχασε την τάξη και θα χρειαστεί να την επαναλάβει.

Στο Νομό Πρέβεζας το ποσοστό αποτυχίας είναι υψηλότερο και φτάνει στο 22,1%. Από τους 466 μαθητές της πρώτης Λυκείου οι 103 είναι μετεξεταστέοι και δύο απορρίφθηκαν.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, το ποσοστό αποτυχίας φτάνει στο 17,2%. Από τους 372 οι 64 είναι μετεξεταστέοι και τρεις χάνουν την τάξη.

Για δραματική αύξηση της σχολικής αποτυχίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης και για ταλαιπωρία των μαθητών που όπως είπε «αντιμετωπίστηκαν ως πειραματόζωα όλη τη χρονιά».

Πρώτη στον κατάλογο με τους περισσότερους μετεξεταστέους μαθητές στην Α’ Λυκείου, φέτος, είναι η Ζάκυνθος όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 46,4% και ακολουθούν η Ξάνθη (40,9%) και το Ρέθυμνο (38,2%).