Πολυθέατρο Ιωαννίνων: Σεμινάριο Βλακείας και

vlakeia

vlakeiaΜετά την πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα το Politheatro συνεχίζει καθημερινά τις παραστάσεις μέχρι  και την 1 Ιουνίου με το έργο του Σάκη Σερέφα

“ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ”

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννα Κούλα, Αχιλλέας Κάππης

Σκηνικά – Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

 

Στο ρόλο του Εισηγητή ο Κωνσταντίνος Μπάζας

 

Ποιος είναι βλάκας και ποιος ευφυής; Ποιο είναι το όριο που υπάρχει ανάμεσα στη βλακεία και την εξυπνάδα; Υπάρχει; Πόσες άραγε βλακείες έχουν μείνει ατιμώρητες και πόσες ευφυής πράξεις έχουν μείνει στην αφάνεια;

Το “ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ” του Σάκη Σερέφα, είναι ένας κωμικοτραγικός μονόλογος – η τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή, του εισηγητή, στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολεγίου. Το «μάθημα ζωής» του εισηγητή είναι ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας.

Βλακεία… Βλακεία… και τι να είναι άραγε η Βλακεία?

“Η Βλακεία είναι θείο χάρισμα. Όμως δεν πρέπει να της γίνεται κατάχρηση, λέει μια παλιά αράβικη παροιμία. Νομίζετε πως ένας πολιτισμός που επινόησε την Άλγεβρα, τον αστρολάβο, το εκκρεμές και τους ρεβιθοκεφτέδες μπορεί να πέφτει έξω στους υπολογισμούς του για το θέμα της βλακείας;”.

“Η βλακεία είναι πράξη, είναι συμπεριφορά, είναι στρατηγική, δεν είναι αφηρημένη σκέψη. Η βλακεία δεν κρύβεται μέσα στις προθέσεις μας, αλλά μέσα στις πράξεις μας”.

Ένας μονόλογος με πολύ έντονο το κωμικό στοιχείο που μπορεί να γίνεται και τραγικό… γιατί “η βλακεία κατοικεί μέσα σε κάθε άνθρωπο… και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μεγαλουργήσει”. Ποια είναι αυτή η στιγμή; Πόσες είναι αυτές οι στιγμές στη ζωή μας… στις ζωές όλων μας…

“Σε έναν κόσμο όπου τα μεγαλύτερα εγκλήματα γεννιούνται μέσα σε μυαλά ανθρώπων που συχνά διακρίνονται για την ευφυΐα τους και περιτριγυρίζονται από συμβουλευτικά μυαλά, γερά σπουδαγμένα, γκόλντεν μπόις και θινκ τανκς, πιστεύω πως μια πρέζα βλακείας μέσα στον υπερνού τους θα έκανε τις ζωές μας πιο νηφάλιες. 
Σε μια καθημερινότητα που ο καθένας μας την οργανώνει και τη βιώνει αλληθωρίζοντας προς τις ζωές των άλλων και τις αληθινές ή υποκριτικές ευτυχίες τους, πιστεύω πως μια τζούρα βλακείας θα μας έφερνε πιο κοντά στον εαυτό και στις εντελώς προσωπικές ανάγκες μας, θα μας ανθρώπευε κάπως.”, Σάκης Σερέφας.

Οι παραστάσεις  θα δίνονται καθημερινά από την Τετάρτη 23 Μαΐου έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012,

στις 9:30 το βράδυ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236

e-mail : politheatro@yahoo.gr

http://www.politheatro.blogspot.com

Tην Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 20.30μ.μ, το  Politheatro θα κάνει τις παρουσιάσεις του ετήσιου θεατρικού εργαστηρίου.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα παρουσιάσουν της δουλειά τους.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, θα γίνει παρουσίαση της θεματικής ενότητα;: «Αυτοσχεδιασμός και θεατρική έκφραση» που δίδαξε ο ηθοποιός Βαγγέλης Αθανασίου  και της ενότητας: « θεατρικό παιχνίδι –σωματική έκφραση-τεχνικές αφήγησης», που δίδαξε η παιδαγωγός θεάτρου Γιάννα Κούλα..

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα γίνει η παρουσίαση της ενότητας Υποκριτική και Θέατρο υπεύθυνος της οποίας ήταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόγκος,

Το Politheatro προσκαλεί τους φίλους του να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παρουσιάσεις του εργαστηρίων.

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236

e-mail : politheatro@yahoo.gr

http://www.politheatro.blogspot.com