Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική οργάνωση

elas

elasΕξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής  (26) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και καταστημάτων

Συνελήφθησαν (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 32, 28 και 24 ετών.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με  το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, τριμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, εκμεταλλευόμενα  την απουσία των πολιτών από τις οικίες τους εισέρχονταν στα σπίτια και αφαιρούσαν  χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πρέβεζας και ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, τρεις  υπήκοοι Αλβανίας,  ηλικίας 32,28 και 24 ετών που είναι μέλη της σπείρας,  με τις κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και  παραβάσεων της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαστηριακών ευρημάτων:

  • διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2012, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων σε οικίες   όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.
  • προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης  (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και φθορές ενώ δε δίσταζαν να διαρρήξουν διαδοχικά γειτονικές οικίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • τα μέλη της ομάδας δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας και συγκεκριμένα στα χωριά Θέμελο, Σταυροχώρι, Κορώνη, Κορυφούλα και Άνω Δεσποτικά.

·           προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές, είδη ρουχισμού, εργαλεία και άλλα αντικείμενα ενώ σε μία περίπτωση  αφαιρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.   

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας δρώντας από κοινού, έχουν διαπράξει είκοσι τέσσερις (24) κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια  ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους και σε δύο διαρρήξεις καταστημάτων (καφενεία).

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.