Προετοιμασίες… χειμώνα στην ΠΕ  Θεσπρωτίας

Σε ρυθμούς προετοιμασίας και οργάνωσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων κατά το διάστημα του χειμώνα εισήλθε και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι Σουλίου κ. Ντάγκας και Φιλιατών κ. Κατσάρης, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής και οι εκπρόσωποι της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών, κα. Σπανοπούλου και κ. Φερεντίνος καθώς και Σουλίου κ. Χειμώνας, εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Βασιλείου και του Δήμου Σουλίου κ. Παππάς.       

Επίσης  συμμετείχαν, ο Δ/κτης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Τσουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παππάς και ο Δ/κτης του ΑΤ Ηγουμενίτσας κ. Κολιγιώτης, ο Δκτης του 628 Τ.Π. Ανχης (ΠΖ)  κ. Καρράς Ιωάννης,  ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας κ. Πανταζής και Π.Υ. Πάργας κ. Ματακούλης, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας Υποπλοίαρχος κ. Ζώης, η Δντρια Δασών Θεσπρωτίας κ. Γιαννακοπούλου, η υπεύθυνη του ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας  κ. Δώδα, από τον ΟΛΗΓ ΑΕ ο κ. Νικολάου, από την Εγνατία Οδό  ο κ. Μπαλτάς, από τον ΟΦΥΠΕΚΑ Μ.Δ. Θεσπρωτίας, ο κ. Μαρτίνης, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Καλόγερος, από το ΕΚΑΒ ο κ. Τσοβίλης Δ/ντης της 7ης Περιφέρειας καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθελοντικού Κλιμακίου Σαγιάδας κ. Λιούτσης. 

Στη σύσκεψη έγινε, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου καθώς και προετοιμασία για τον καλύτερο συντονισμό εν όψει της χειμερινής περιόδου και των πιθανών έντονων καιρικών φαινομένων. (πλημμύρα, χιονόπτωση, παγετός, κατολισθήσεις).

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς, επεσήμανε τη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και την ανάγκη προστασίας πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής και μετέπειτα  της ανθρώπινης περιουσίας σε κάθε ακραίο φαινόμενο. Επίσης έδωσε έμφαση στην πολυπλοκότητα και την ένταση των φαινομένων που εξελίσσονται και στην ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας από όλους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.