Προς αποκατάσταση το Δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς

BOYLGARHΑνοίγει ο δρόμος για την επισκευή κι αποκατάσταση ενός ιστορικού κτιρίου της Παραμυθιάς. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, το οποίο είναι δεμένο με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής και αποτελεί στοιχείο της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Τα έργα επισκευής κι αποκατάστασης εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη κι αφορούν στην αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις και θερμομονώσεις, αυτοματισμοί και ρυθμίσεις ελέγχων λειτουργίας συστημάτων θέρμανσης και δικτύων, αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης και φωτισμού, εξοπλισμός.

Έτσι, το πάγιο και διαρκές αίτημα και η συνεχής διεκδίκηση της δημοτικής αρχής, των κατοίκων και φορέων της περιοχής μας, για επισκευή, συντήρηση και κυρίως ανάδειξη του ιστορικού αυτού σχολείου, που από τη δεκαετία του 1940 αποτέλεσε ορόσημο και σημείο αναφοράς για την πόλη της Παραμυθιάς, αντιμετωπίζεται θετικά από την πολιτεία και πλέον προχωρά η φάση υλοποίησης απαραίτητων εργασιών.

«Πέρα από την παρούσα ένταξη και χρηματοδότηση των παρεμβάσεων, δέσμευση και στόχος μας παραμένει η διεκδίκηση περαιτέρω πιστώσεων που απαιτούνται, ώστε το σχολείο αυτό που ανεγέρθηκε αποκλειστικά με δαπάνες του αείμνηστου συμπατριώτη μας ευεργέτη Σωτήριου Βούλγαρη και όταν το έτος 1937 λειτούργησε, για τη εποχή του ήταν το μεγαλύτερο σχολείο και πρότυπο σε ολόκληρη την Ήπειρο, να ξαναγίνει ένα λειτουργικό κόσμημα στην πόλη της Παραμυθιάς», τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.