Προσφυγή από τους ιχθυοκαλλιεργητές για την άδεια των ασφαλτικών – Συναντήσεις με τους βουλευτές

Με τους δύο βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και Μάριο Κάτση συναντήθηκαν διαδοχικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών και της Περιοχής Ανάπτυξης Οργανωμένων Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας.

Και στις δύο συναντήσεις το θέμα που κυριάρχησε ήταν η  χορήγηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, άδειας εγκατάστασης στη Λωρίδα Σαγιάδας, μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ασφαλτικών.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών επεσήμαναν και στους δύο βουλευτές τους κινδύνους, περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, απώλειας θέσεων εργασίας κλπ που ενέχει μια ενδεχόμενη εγκατάσταση τέτοιας δραστηριότητας στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται το σύνολο σχεδόν των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας του Νομού.

Ταυτόχρονα έκαναν γνωστό ότι έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία ζητείται η ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας εγκατάστασης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος είναι γνώστης του ζητήματος τόσο από τη θητεία του ως Νομαρχιακός σύμβουλος όσο και ως Νομάρχης Θεσπρωτίας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν και προέκυψε το θέμα, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον κλάδο και σημείωσε ότι θα είναι παρών στη συνάντηση που έχουν ζητήσει – και αναμένεται να οριστεί – οι εκπρόσωποι των Ιχθυοκαλλιεργητών με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε με την παρουσία του να συμβάλλει και αυτός στην καλύτερη κατανόηση εκ μέρους του Υπουργείου της σοβαρότητας του ζητήματος και να συνδράμει έτσι στην άμεση ανάκληση της προσβαλλόμενης απόφασης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης με τη σειρά του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου για την αντίθεσή του στη δημιουργία της επιχειρούμενης δραστηριότητας στην εν λόγω περιοχή και την πρόθεσή του άμεσα να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να ασκηθεί ο προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος και το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή.