Προφυλακιστέοι πατέρας και γιος για το θάνατο μεταναστών

ASTYNOMIA NYXTA Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πατέρας και γιος, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Θεσπρωτίας καθώς κατηγορούνται για το θάνατο τριών λαθρομεταναστών που είχε επέλθει στη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς τους.

Οι τρεις λαθρομετανάστες, μαζί με άλλους, είχαν στοιβαχθεί σε φορτηγό που μετέφερε βαμβακόσπορο. Όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν πεθάνει από ασφυξία, πατέρας και γιος, οδηγός και συνοδηγός του φορτηγού τους πέταξαν σε σημείο στην εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, κοντά στην Πάργα. Οι αστυνομικές αρχές που ανέλαβαν την έρευνα της υπόθεσης αυτής, κατάφεραν να φτάσουν στην πλήρη εξιχνίαση μετά από δεκαπέντε μήνες κι ύστερα από μία ενδελεχή έρευνα που είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από το μηδέν.

Πριν από μερικές ημέρες η ανακρίτρια Θεσπρωτίας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους δύο και ακολούθησε η σύλληψη του πατέρα και ιδιοκτήτη του φορτηγού στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας.

Χθες συνελήφθη και ο γιος του.

Και οι δύο, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κρίθηκαν προφυλακιστέοι και τη Δευτέρα θα πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.