Προφυλακιστέος ο τοκογλύφος των Συβότων

xrima

xrimaΠροφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 59χρονος επιχειρηματίας των Συβότων ο οποίος κατηγορείται για τοκογλυφία και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαλευκανθεί σε όλες τις διαστάσεις η υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας χειρίστηκε με αριστοτεχνικό τρόπο την υπόθεση όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που είχε συλλέξει κατάφερε να βάλει τέλος στη δράση του τοκογλύφου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας  37χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ότι για το ποσό των 12.000 ευρώ που δανείστηκε κατά τα τελευταία πέντε χρόνια από τον 59χρονο, επέστρεψε συνολικά το ποσό των 103.000 ευρώ και το ποσό των 50.000 ευρώ σε επιταγές, ύστερα από εκβιαστικές απειλές του 59χρονου.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 59χρονο, ο οποίος εμφανίσθηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει από τον 37χρονο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως τοκογλυφικούς τόκους.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε επίσης ότι ο 59χρονος δάνεισε επιπλέον και σε άλλο 37χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ ενώ έπειτα από απειλές και σφράγιση επιταγών, απέσπασε από αυτόν ποσό περίπου τετραπλάσιο από το αρχικό χρέος, χωρίς να έχει αφαιρεθεί τμήμα του αρχικού κεφαλαίου.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 59χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.290 ευρώ, ένα πιστόλι κρότου και τραπεζικές επιταγές, οι οποίες διερευνάται αν σχετίζονται με παρόμοιες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Θεσπρωτίας κρίθηκε προφυλακιστέος.