Προωθείται η κατασκευή νέας δομής της ΕΛΕΠΑΠ

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών της Ηπείρου, προωθείται μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, της κατασκευής της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) της ΕΛΕΠΑΠ.

Το έργο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 5.480.000 ευρώ, θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.  Περιλαμβάνει την κατασκευή επτά ισόγειων κατοικιών και ενός κοινόχρηστου χώρου, 1810 μ2 συνολικά. Οι κατασκευές θα είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και θα πληρούν τις προδιαγραφές της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την υποστηριζόμενη διαβίωση. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν μια κατοικία για βραχύβια παραμονή ατόμων με αναπηρία και έναν κοινόχρηστο χώρο καθημερινής φροντίδας και απασχόλησης, με γυμναστήριο, φυσιοθεραπεία, ιατρείο, εργαστήρια και έναν χώρο διημέρευσης – γενικής χρήσης.

Όλοι οι χώροι θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για άτομα με αναπηρία. Ο περιβάλλον χώρος θα δεντροφυτευτεί και θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να ευνοεί υπαίθριες δραστηριότητες των ενοίκων, χώρο αθλοπαιδιών και χώρους υπαίθριας απασχόλησης και αναψυχής.