Πρωτοχρονιάτικη πίτα με ευχές για την επιχειρηματικότητα

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, πραγματοποίησε το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, παρουσία του πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά και των τοπικών αρχών, το πρωί του Σαββάτου στο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά.

Στην ανάγκη σταθερού φορολογικού πλαισίου και στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, με σοβαρό τρόπο,
και όχι με φαινόμενα επιβολής εξοντωτικών προστίμων, σε μικρές επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών,κάτι που δυστυχώς ζήσαμε και στην Θεσπρωτία, ώστε να υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος.

Ταυτόχρονα ο κ. Πάσχος επεσήμανε ότι «ορισμένες εξελίξεις και αποφάσειςπου λαμβάνονται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο και αφορούν θέματα όπως την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος στην Ηγουμενίτσα,την πολιτική για το μεταναστευτικό – προσφυγικό,την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας,τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, τη δημιουργία μαρίνας, μας επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα,άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.»

«Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, όπως πάντα, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές και θα παρεμβαίνει όπου και όπως πρέπει,
προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών του,
αλλά και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για τα προβλήματα ανάπτυξης της περιοχής», σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξης της οικονομίας και το οικονομικό περιβάλλον διαμορφώνεται αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιογιακας.

«Η σημερινή οικονομική πολιτική να δίνει πολλά σε λίγους και λίγα στους πολλούς και πιστεύουμε ότι αυτό έχει επιπτώσεις», ανέφερε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΘεσπρωτίαςΜάριος Κάτσης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο δημοσιονομικό χώρο που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση και στον τρόπο διάθεσης των πόρων αυτών από τη σημερινή κυβέρνηση.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμας Πιτούλης, ο  δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και ο Προέδρος της ΓΣΒΕΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ηΑντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος και ανάπτυξης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο  δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος αντίστοιχα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός διοικητής του λιμενικού σώματος Αντώνης Μάζης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γκιόκας Λεωνίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ Θανάσης Πορφύρης, ο ηγούμενος της Ι.Μ Γηρομεριου Αρχ. Μεθόδιος Ντελλης, ο πρ. βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης και πλήθος μελών της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσπρωτίας.

πηγή: thesprotiki.gr