Πρόταση για αγροτικές φυλακές στα κλωστήρια Φιλιατών

Τη μετατροπή των πρώην κλωστηρίων Φιλιατών σε αγροτικές φυλακές, πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, στον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, κατά την επίσκεψη του υπουργού στην περιοχή την Κυριακή.

Η πρόταση κίνησε το ενδιαφέρον του Υπουργού, ο οποίος ζήτησε να του παρουσιαστούν σχετικοί χάρτες της ευρύτερης περιοχής.

Τα πρώην κλωστήρια Φιλιατών έχουν κατασχεθεί λόγω χρεών του ιδιοκτήτη τους, Στέλιου Αργυρού, προς τράπεζες και άλλους πιστωτές. Η αξιοποίηση του ακινήτου για τη δημιουργία αγροτικών φυλακών, θεωρούν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Φιλιατών, πως θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, καθώς θα προσφέρει εργατικά χέρια, καθώς οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές εργάζονται σε διάφορες αγροτικές δραστηριότητες. Θεωρείται δε πως θα τονώσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, λόγω της παρουσίας συγγενών των κρατουμένων, δικηγόρων και άλλων επισκεπτών. Τρίτον, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε διάφορες θέσεις στο ίδιο το σωφρονιστικό κατάστημα, προσφέροντας ανακούφιση στην τοπική κοινωνία που αντιμετωπίζει προβλήματα υποαπασχόλησης και οικονομικού μαρασμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως άμεσα θα ενημερώσει σχετικά με πλήρη φάκελο της πρότασης και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.