
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που τείνουν να μετατρέψουν σε καταστροφική μία χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο πρώτος σχετίζεται με τις δυνατότητες εξαγωγών. Παραδοσιακές αγορές για τα εσπεριδοειδή της Άρτας, όπως ήταν αυτή της Ρωσίας έκλεισαν εντελώς.
Παράλληλα η υπερπαραγωγή που σημειώνεται στην Ισπανία έχει στρέψει προς τα κει χώρες του εξωτερικού καθώς οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και ιδιαίτερα δελεαστικές.
Ο δεύτερος σχετίζεται με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην παραγωγή εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται λοιπόν στους παραγωγούς της Άρτας αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά.
Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς δεν έκρυψε καθόλου την αγωνία του για το ζήτημα, το οποίο στις δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σοβαρό, και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεσα συνάντηση για ενημέρωση των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού.
Πιθανότατα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας να προσκαλέσει τους βουλευτές και τους εμπλεκόμενους φορείς σε νέα συνάντηση ώστε να ενημερωθούν και για μια σειρά αιτημάτων που κατατέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη προκειμένου να υπάρξουν μέτρα στήριξης από την πολιτεία.