Σε ένα μήνα η απόφαση για τα έργα στην παραλιακή!

limani

limaniΧωρίς απόφαση και με αντίθετες θέσεις Δήμου – ΕΥΔΕ ΜΕΔΕ, εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κάτοικοι και επιχειρηματίες της παραλιακής οδού, ενάντια στην πρόθεση του αποκλεισμού του δρόμου για τουλάχιστον 2 μήνες εν μέσω θερινής περιόδου, ώστε να γίνει η ανακατασκευή του δρόμου.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης φορέων στο Δημαρχείο, δήλωσε πως οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας έτσι τις επιχειρήσεις και το λιμένα της Κέρκυρας, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Αντίθετα, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ, καταφεύγοντας για μια ακόμα φορά στη γνωστή τακτική της υπηρεσίας του εκφοβισμού, λόγω της απώλειας πόρων και ενδεζόμενης απένταξης των έργων, υποστήριξε ότι οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος… Ιουνίου.
Ταυτόχρονα ο ίδιος, δήλωσε πως οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον 2 μήνες, πράγμα που μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα (το οποίο δεν μπόρεσει να παρουσιάσει στο δικαστήριο) για το τέλος Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή δεν είχε να παρουσιάσει ούτε μια εναλλακτική κυκλοφοριακή μελέτη για το πως θα εξυπηρετηθούν αυτά τα σπίτια και καταστήματα κατά το δίμηνο αποκλεισμό, πως θα φθάνουν εκεί οχήματα ανάγκης, όπως πυροσβεστική ή ασθενοφόρο… και παρέλειψε να ενημερώσει το δικαστήριο ότι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της β’ φάσης έχει παραταθεί έως το 2014!