Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, για τον εντοπισμό δραστών ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στην Πάρο

Οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα 53χρονο ημεδαπό.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, για το εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) δραστών, οι οποίοι σήμερα το πρωί, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα έναν 53χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, οι τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους (καπέλα, γυαλιά ηλίου), εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, ενώ ο τέταρτος παρέμεινε εξωτερικά ως «τσιλιαδόρος». Με την απειλή όπλων (πιστολιών) αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και κατά την έξοδο τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 53χρονο ημεδαπό.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αμπελά της Πάρου.

Μεταβαίνει άμεσα στην Πάρο κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για να συνδράμει στις έρευνες. Επιπλέον έχει ήδη διατεθεί ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα (αστυνομικοί σκύλοι, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. κ.λ.π.) από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Ανάλογη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και μέσων, υπάρχει και στα υπόλοιπα νησιά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.