Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας

Σε εξέλιξη είναι από τη Δευτέρα1η Ιουλίου οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια των οδηγών και του επιβατικού κοινού.

Το έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και η ανάδειξη του αναδόχου έγινε στις 9 Οκτωβρίου 2012.

Τμήματα στα οποία γίνονται αποκαταστάσεις φθορών, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βασίλειο Παπαχρήστου. Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τα εξής:

«Η εθνική οδός Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας,  με την λειτουργία της Εγνατίας Οδού, σήμερα έχει  μειωμένη κυκλοφορία οχημάτων, αλλά εξυπηρετεί πολλές τοπικές κοινότητες. Παρά ταύτα, το οδόστρωμά της παρουσιάζει μεγάλες φθορές, τις οποίες η Περιφέρεια αποκαθιστά προκειμένου να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν καλύτερα η ασφαλής κίνηση των οχημάτων. Παρόμοιες βελτιωτικές παρεμβάσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν και σε άλλα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Ηπείρου, το οποίο απαιτεί εκτεταμένες εργασίες, που δεν τις  επιτρέπει  η σημερινή οικονομική κατάσταση, καθώς υπάρχει δραστικός περιορισμός των χρηματοδοτήσεων από την Πολιτεία προς τις Περιφέρειες στο τομέα των δημοσίων επενδύσεων. Με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε προσπαθούμε να λύσουμε τα πλέον επείγοντα προβλήματα και για αυτό είμαστε σε καθημερινή ετοιμότητα».   

 

Ανακοίνωση για τη λειτουργία καταστημάτων

με ιδιοκτήτες με  ιδιοκτήτες Κινέζους υπηκόους

 

 Σε απάντηση δημοσιευμάτων, σχετικά με τη λειτουργία «Κινέζικων» καταστημάτων, από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευάγγελο Βαγενά, ανακοινώνονται τα εξής:

 

Η Αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ιωαννίνων (Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού) και  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει διενεργήσει αρκετούς ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα της πόλης μας που δραστηριοποιούνται από αλλοδαπούς (στο σύνολό τους Κινέζοι υπήκοοι), έχοντας υπόψη και σχετικά έγγραφα του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Από την διεξαγωγή των εν λόγω ελέγχων δεν προέκυψαν αγορανομικές παραβάσεις που να επισύρουν διοικητικές ή ποινικές ποινές.

Καταγράφηκαν και ελέγχθηκαν συνολικά τριάντα (30) καταστήματα αλλοδαπών των οποίων οι υπεύθυνοι έχουν κάνει  έναρξη άσκησης επιτηδεύματος από τις εκ του νόμου αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και τηρούν τα οριζόμενα Βιβλία του Κ.Β.Σ.

Αναφορικά με κάποιους περιορισμούς που θέτει το νομικό πλαίσιο Ν.3668/2005 «είσοδος,  διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια» και ειδικότερα αναφορικά με την λειτουργία υποκαταστημάτων σε διαφορετικό τόπο από αυτόν της διαμονής των υπευθύνων των κεντρικών καταστημάτων,  από  πληροφορίες που πήραμε από το ΣΔΟΕ και αρμόδια Δ.Ο.Υ., δεν υπάρχει απαγορευτική διάταξη ώστε από φορολογικής πλευράς να παρακωλύεται  η θεώρηση των Βιβλίων και Στοιχείων.  Στις περιπτώσεις αυτές ασκούν δράση είτε με κοινοτικό διαβατήριο είτε ως σύζυγοι Ελλήνων Πολιτών.

Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι στοιχεία των ελέγχων και διευκρινήσεις για τα Κινέζικα καταστήματα δόθηκαν και στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, ύστερα από σχετική παραγγελία του κ. Πταισματοδίκη Ιωαννίνων.