Σε κινητοποιήσεις οι σχολικές καθαρίστριες

http://www.dimokratis.gr/photos/big/81988.jpg

Το Σωματείο καθαριστριών σχολικών κτιρίων Βορειοδυτικής Ελλάδας συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μας – Ο.Ι.Υ.Ε. – για τα αιτήματα των συμβασιούχων συναδέλφων και προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για τις εργαζόμενες Ι.Δ.Α.Χ. την Τετάρτη 9η Δεκέμβρη 2015 από 10.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Διεκδικούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων που εδώ και πέντε μήνες τους οφείλονται, την άμεση αποκατάσταση της αμοιβής τους που περικόπτεται κατά 10% , την απασχόληση με δεκάμηνη σύμβαση χωρίς περικοπές καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων καθώς καλύπτουν ανάγκες διαρκείς και πάγιες και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα .

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες/φους να συμμετάσχουν στην αγωνιστική μας κινητοποίηση, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, ώρα 10.30 το πρωί και όλα τα σωματεία , το Εργατικό Κέντρο , τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων , τους συλλόγους εκπαιδευτικών του Νομού , τους Δημάρχους και τους βουλευτές του Νομού να σταθούν πλάι στον δίκαιο αγώνα μας .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα — Τηλ:2665022136, 6977025416 Email:ergkigu@otenet.gr,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η απεργία στις 9 Δεκέμβρη έρχεται την ώρα που συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατεδαφίζει τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μειώνει κατά 10% τις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων πράγμα που σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200-300 ευρώ το μήνα.

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ενώ εξακολουθούν να οφείλονται δεδουλευμένα από την περσινή ακόμα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε απλήρωτοι και να οφείλονται μισθοί έως και 4 μηνών.

Με την απεργία στις 9 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια σχολεία, δίνουν συνέχεια στους  αγώνες τους για πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι Αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα απέδειξαν ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενών του κλάδου με την  γνωμοδότηση του Σ.Τ.Ε και της εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας που ζητούσε να συναφθούν συμβάσεις με τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.   Αυτή η απόφαση ήταν πολύ σημαντική για να δουλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου αφού αντίστοιχη απόφαση δεν υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια.

Η απεργία στις 15 Ιούνη  έδωσε πνοή και προοπτική στον αγώνα και τις διεκδικήσεις τον καθαριστριών του κλάδου που είχαν ξεχαστεί εδώ και χρόνια.  Έθεσε ξεκάθαρα την μόνη ρεαλιστική διεκδίκηση που απαντάει τόσο στις εργασιακές μας ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων που είναι:

ü Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών. 

ü Πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία τις ΟΙΥΕ «σνόμπαρε» για ακόμη μια φορά τις καθαρίστριες αρνούμενη να πάρει απόφαση για απεργία στις 15 Ιούνη ενώ «κάποιοι άλλοι» συζητούσαν με την κυβέρνηση για τα «κριτήρια» της μονιμοποίησης, είτε μέσω ΑΣΕΠ, είτε με «αυξημένη» μοριοδότηση, μονιμοποίηση που αν ερχόταν θα αφορούσε μόνο ένα τμήμα  εργαζομένων και όχι το σύνολο των 8.500 συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων.

Ξέρουμε πολύ καλά πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις βάζουν κριτήρια και όρους για την μονιμοποίηση εργαζομένων το κάνουν για να διαιωνίζεται το αίσχος αυτών των εργολαβικών συμβάσεων.

Ο αγώνας των καθαριστριών αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους- ενώσεις γονέων, τους εργαζόμενους στους δήμους.

Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για την δουλειά που κάνουν.   Όχι με ψίχουλα!

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και τα ταξικά σωματεία συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων καθαριστριών- καθαριστών σχολικών κτιρίων για καταβολή των δεδουλευμένων τους , για επαναφορά στα ΒΑΕ και για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους συνταξιούχους , τους νέους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου των καθαριστριών – καθαριστών την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Δεκέμβρη, ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου .

Με ενότητα , οργάνωση κι αγώνα μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού συγκυβέρνηση – Ε.Ε. – εργοδοσία.