Σκληρό πορνογραφικό υλικό εντόπισε η Δίωξη στον παιδίατρο στα Γιάννενα

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τις δυνατότητες και τις γνώσεις του παιδιάτρου που συνελήφθη, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο παιδίατρος, που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της χρήσης και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ζήτησε κι έλαβε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Η είδηση έχει σοκάρει την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και τον ιατρικό κόσμο.

 

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος κατάγεται από τη Βουλγαρία και δραστηριοποιείται στα Γιάννινα από το 1999.

Μάλιστα είναι ένας από τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΠΥ.

Η τοπική κοινωνία ρωτά επίμονα για τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά αυτά μπορούν να δημοσιοποιηθούν από την αστυνομία μόνο μετά από εντολή εισαγγελέα.

Από την έρευνα που έκανε το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ένα πλήθος υλικού στον υπολογιστή του παιδιάτρου. Τα περισσότερα αρχεία είναι κλειδωμένα με τρόπο μάλιστα που αποδεικνύει ότι ο χρήστης είχε πολλές και εξειδικευμένες γνώσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση που έδωσε η Αστυνομία σημειώνεται:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (28.04.2014), στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 47χρονος αλλοδαπός, παιδίατρος, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφία, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 47χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας .

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Ο 47χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Οργή κι αγανάκτηση σε Ιατρικό και Σύλλογο Παιδιάτρων

Οργή κι αγανάκτηση επικρατεί στον ιατρικό κόσμο των Ιωαννίνων μετά την αποκάλυψη της δράσης του Βούλγαρου παιδιάτρου που δραστηριοποιούνταν στην πόλη.

Στον ιατρικό σύλλογο δεν είχε φτάσει ποτέ καμία αναφορά για τον συγκεκριμένο ιδιώτη γιατρό. Όσοι όμως είχε τύχει να τον γνωρίσουν είχαν μείνει έκπληκτοι από τις γνώσεις του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο Βούλγαρος γιατρός, ο οποίος διατηρούσε σύμβαση και με τον ΕΟΠΠΥ αναγνώρισε το πτυχίο του το 1999 και από τότε βρίσκεται στα Γιάννινα.

Θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα για τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε κρατείται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου θα συνεδριάσει εκτάκτως όπως έκανε γνωστό η Πρόεδρός του Σταυρούλα Τσιάρα προκειμένου να εξετάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Ουσιαστικά ο Ιατρικός Σύλλογος αυτό που μπορεί να πράξει είναι η παραπομπή του παιδιάτρου στο Πειθαρχικό.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Είναι θλιβερό αυτό που έχει συμβεί και καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες. Είναι σημαντικό ότι οι αρμόδιες αρχές έδρασαν πολύ γρήγορα ενώ το γεγονός της κράτησής τους μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε ως επιστημονικός φορέας» τόνισε η κ. Τσιάρα σε δηλώσεις που έκανε.

Ο Σύλλογος ιδιωτών παιδιάτρων Ηπείρου κίνησε ήδη τις διαδικασίες για τη διαγραφή του συγκεκριμένου γιατρού ενώ ο Πρόεδρος Τάσος Σέρμπης σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες τότε η τιμωρία του θα πρέπει να είναι παραδειγματική.

«Είναι τραγικό να μαθαίνεις ότι συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα και διπλά τραγικό όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν τόσο άμεση επαφή με παιδιά και με εφήβους» υπογράμμισε ο κ. Σέρμπης.

πηγή: epiruspost.gr