Σπείρες απατεώνων προσεγγίζουν ηλικιωμένους και αποσπούν χρήματα

GRIOYLAΣπείρες επιτηδείων αλωνίζουν για μία ακόμη φορά στην περιοχή εξαπατώντας κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους καταφέρνουν να αποσπάσουν σημαντικά ποσά.

Το κόλπο είναι παλιό, φαίνεται όμως ότι υπάρχουν ακόμη ευκολόπιστοι ή γονείς που ανησυχούν υπερβολικά για τα παιδιά τους…

Θύμα τέτοιων επιτηδείων έπεσε την Τετάρτη μία ηλικιωμένη γυναίκα. Οι άγνωστοι που την πλησίασαν της ανέφεραν ότι ο γαμπρός της, τους χρωστάει χρήματα.

Το ποσό μάλιστα, το οποίο επικαλέστηκαν ήταν αρκετά υψηλό. Η ηλικιωμένη γυναίκα τους πίστεψε και έσπευσε να τους δώσει περίπου τετρακόσια ευρώ που είχε στο σπίτι. Μέσα στην ατυχία της στάθηκε και τυχερή, καθώς στο τραπεζικό κατάστημα που πήγε για να κάνει ανάληψη και του υπόλοιπου ποσού, οι εργαζόμενοι απεργούσαν!

Οι άγνωστοι πήραν τα τετρακόσια ευρώ και έγιναν… καπνός. Όταν η ηλικιωμένη επικοινώνησε με την οικογένειά της και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία οφειλή, ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Ιωαννίνων, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιες περιπτώσεις.

Κατά διαστήματα σπείρες επιτήδειων πλησιάζουν ηλικιωμένους, από τους οποίους καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματα, επικαλούμενοι συνήθως είτε χρέη των παιδιών τους, είτε άλλα προβλήματα που έχουν.

Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται όποιον τους πλησιάζει και ζητάει χρήματα επικαλούμενος προβλήματα των παιδιών τους.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να τους αγνοούν και να ενημερώνουν την Αστυνομία, η οποία βρίσκεται σε εγρήγορση για τον εντοπισμό και των απατεώνων αυτών.