Στάση εργασίας την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Θεσπρωτίας για απλήρωτους υπαλλήλους στο Δήμο Φιλιατών

igmdimarxeio

igmdimarxeioΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 13/5/2015 από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 11.00, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση στις 8.00 το πρωί στο Δημαρχείο Φιλιατών για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους, εργαζόμενους στη ΝΕΚΕΔΗΦ Φιλιατών (εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ Κεστρίνης και Φιλιατών , οι οποίοι είναι απλήρωτοι επί 16 μήνες).

Η Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών, στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, δεν δίνει καμία λύση στους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΝΕΚΕΔΗΦ: Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 16 μήνες. Οποιαδήποτε υπόσχεση πλέον χωρίς να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αυτό είναι το εργασιακό μέλλον που προωθούν όλοι αυτοί που είναι υπέρμαχοι της ανταποδοτικότητας και της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων που ευαγγελίζεται η Διοίκηση του Δήμου. Αυτή είναι η υποτιθέμενη «ανάπτυξη».

Αυτός είναι ο «νέος» κόσμος που ονειρεύονται οι κυβερνήσεις, οι δήμαρχοι αλλά και τα κόμματα που είναι στοχοπροσηλωμένα στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το εργασιακό μέλλον θέλουν να δημιουργήσουν για εμάς και τα παιδιά μας.

Εργαζόμενους πλήρως εξαθλιωμένους με μισθούς πείνας ή στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς μισθό, πλήρως υποταγμένους να παρακαλάμε για ένα πιάτο φαί. Αυτή την κατάσταση η Κυβερνηση την παρουσιάζει σαν πατριωτικό καθήκον! Για εμάς τους εργαζόμενους πατριωτικό, είναι όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Για αυτούς πατριωτικό είναι η παραπέρα καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με σκοπό την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Συνάδελφισσες/φοι Δεν περιμένουμε τίποτα, σπάμε τις αυταπάτες, καμιά αναμονή. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανωμένα μέσα από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ και τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ μας. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την μεταφορά όλων των εργαζομένων σε υπηρεσίες των δήμων με ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών να αφήσει τις αισχρές και ψεύτικες δικαιολογίες και να καταβάλει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής εταιρείας.

Απαιτούμε :
– Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους. – Πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ).
– Κατάργηση κάθε μορφής ανταποδοτικότητας στις δομές (τροφεία κ.α.). – Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ, στις ΜΚΟ κλπ. που εισβάλλουν στις κοινωνικές δομές των Δήμων.
– Καμία απόλυση
– καμία διαθεσιμότητα.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών (ΚΗΦΗ Κεστρίνης- Φιλιατών), στηρίζει τον αγώνα τους, τη μόνη προοπτική για λύση των προβλημάτων. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 16 μήνες. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από το Δήμο Φιλιατών, την ένταξη των δομών και των εργαζομένων σ’ αυτές στο δήμο με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα καθώς και τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους κατοίκους του Δήμου Φιλιατών και ιδιαίτερα τους γονείς και των ηλικιωμένων που εξυπηρετούνται από τις αντίστοιχες δομές, ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλων για να είναι πιο αποτελεσματικός. Η στήριξη των δημόσιων – κρατικών κοινωνικών δομών σήμερα είναι πρώτιστη και κύρια ανάγκη. Είναι αυτές που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, τη δυνατότητα της καταγραφής και ανάδειξης των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών, που μπορούν να διασφαλίσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους σήμερα ότι μπορεί να πάρει μικρές ανάσες το λαϊκό νοικοκυριό, να εγγυηθούν στοιχειωδώς ότι και τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να εξυπηρετήσουν με συνέχεια τις οξυμένες λαϊκές ανάγκες.