Στήριξη της Περιφέρειας για την ηλεκτροδότηση των ΤΟΕΒ ζητάει ο Δήμος Σουλίου

Την επείγουσα ανάγκη για τη στήριξη της Περιφέρειας σχετικά με τα θέματα ηλεκτροδότησης και τις οφειλές των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ζητά με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης.

Ο κ. Ντάνης καλεί τον Περιφερειάρχη, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ως επιβλέποντος φορέα για τους ΤΟΕΒ πεδιάδας Παραμυθιάς και Αχέροντα, για την υποστήριξή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας τους όσον αφορά την ηλεκτροδότηση των οργανισμών αυτών και τις οφειλές που έχουν στη ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι έχει συμπληρωθεί έτος από τη στιγμή που η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στους συγκεκριμένους ΤΟΕΒ, σε περίπου 28.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης για οφειλή που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Θανάσης Ντάνης αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ως επιβλέπων φορέας των Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς και Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Αχέροντα, θα παρακαλούσαμε για την υποστήριξη των ως άνω οργανισμών σε σχέση με τα προβλήματα λειτουργίας τους και ειδικότερα σε σχέση με τα θέματα ηλεκτροδότησης και οφειλών προς τη Δ.Ε.Η.

Η συνδρομή σας στην αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων κατά το μέτρο του δυνατού θεωρείται επιτακτική».