Σταύρος Καλογιάννης: Απαράδεκτη και προσβλητική για τους Ηπειρώτες η απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών για την διακοπή εργασιών στον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας

kalogiannis

Σε κοινή δήλωσή τους προέβησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Σταύρος Καλογιάννης, Κων/νος Παπασιώζος και Δημήτρης Τσουμάνης, σχετικά με την απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, σύμφωνα με την οποία για την διακοπή εργασιών στον ανισόπεδο κόμβο Άρτας ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία! Ειδικότερα ο Υφυπουργός αναφέρει στην απάντησή του προς τους τρεις Βουλευτές ότι «…οι αστοχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης οδήγησαν το έργο σε τετραετή καθυστέρηση»!

Στη δήλωσή τους αναφέρουν:

«Είχαμε ερωτήσει τον Υπουργό Υποδομών για ποιόν λόγο σταμάτησαν οι εργασίες στον κόμβο της Άρτας, που αποτελεί κομμάτι της Ιόνιας οδού.

Η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού είναι απαράδεκτη. Ακολουθεί για μία ακόμα φορά την γνωστή του τακτική, να επιρρίπτει μονίμως στη Νέα Δημοκρατία την ευθύνη για ο,τιδήποτε κακό συμβαίνει στο Υπουργείο του την τελευταία διετία.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι:

Ø      Απαντώντας σε παλαιότερη Ερώτησή μας, με το έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ. 1020 στις 22.06.2010, ο Υφυπουργός μας πληροφορούσε ότι: «Το έργο «Ιόνια Οδός, Τμήμα Άγιος Δημήτριος – Σελλάδες της Παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας, έχει ολοκληρωθεί, εκτός από τον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας, ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους», δηλαδή το 2010!

Ø      Απαντώντας σε επόμενη Ερώτησή μας, με το έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ. 2060 στις 14.01.2011 δήλωνε: «Η προσωρινή σύνδεση του άξονα Αντιρρίου – Ιωαννίνων με το τμήμα Αγ. Δημήτριος – Φιλιππιάδα μέσω ισόπεδου κόμβου, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, λόγω καθυστέρησης της ηλεκτροδότησης του έργο από τη ΔΕΗ, και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλους Ιανουαρίου του 2011»!

Ø      Στις 11 Μαρτίου του 2011, σε επίσκεψή του στην Άρτα, ο Υφυπουργός δήλωνε: «…συνεχίζουμε τις εργασίες για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού»!

Βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου 2011, τα έργα στον ανισόπεδο κόμβο έχουν σταματήσει εδώ και ένα δίμηνο και σήμερα ο Υφυπουργός θεωρεί υπεύθυνη τη Νέα Δημοκρατία!

Δηλώνουμε ότι είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών η απάντηση του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη. Η σημερινή Κυβέρνηση εισήλθε ήδη στον τρίτο της χρόνο. Δυστυχώς για τον τόπο και τους συμπολίτες μας η πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών χαρακτηρίζεται από έλλειψη γνώσης του αντικειμένου, από αλαζονεία και από πλήρη αναξιοπιστία.

Ας αφήσουν τις προκλητικές δηλώσεις και ας ασχοληθούν επιτέλους με το αντικείμενό τους, εάν μπορούν. Εάν δεν μπορούν, όπως απέδειξαν στα δύο χρόνια της θητείας τους, ας παραιτηθούν.

Ο τόπος δεν αντέχει πλέον τέτοια πολιτική ανικανότητα!»