Σταύρος Καλογιάννης: Νέος εμπαιγμός από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού

altΓια νέο εμπαιγμό καταγγέλλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) για το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης μετά από απάντηση που έλαβε σε νέα σχετική Ερώτησή του. Ειδικότερα ο Στ. Καλογιάννης αναφέρει:

Είναι απαράδεκτο κατ’ αρχάς το γεγονός ότι για πολλοστή φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος αποφεύγει να απαντήσει η ίδια σε Ερώτησή μου για το Ρυθμιστικό και αρκείται σε υπηρεσιακό έγγραφο. Από ένα τέτοια έγγραφο λοιπόν πληροφορούμαστε ότι στο σχέδιο Π.Δ. για το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων γίνεται «συσχετισμός με το απεσταλμένο για διαβούλευση Π.Δ. προστασίας της Παμβώτιδας»! Όμως, όπως έχω επανειλημμένα τεκμηριώσει, το σχέδιο ΠΔ της Παμβώτιδας δεν μπορεί να προχωρήσει μετά τις ρυθμίσεις που το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει θεσπίσει από το Σεπτέμβριο 2010 μέχρι σήμερα (ΚΥΑ για νέες περιοχές του δικτύου Natura στο λεκανοπέδιο, Νόμος για βιοποικιλότητα). Επί ποίων ακριβώς θεμάτων γίνεται συνεπώς συσχετισμός;

Αναρωτιέμαι, το Υπουργείο βρίσκεται πράγματι σε τέτοια σύγχυση ή απλώς συνεχίζει να μας εμπαίζει;

Σε ό,τι αφορά την Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) του Οργανισμού Ρυθμιστικού, στην απάντησή της η Υπηρεσία με ενημερώνει ότι «το ΥΠΕΚΑ θα έρθει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να ορισθούν τα μέλη της ΕΕ»! Εδώ ο εμπαιγμός είναι απίστευτος διότι πριν από πέντε (5) μήνες (έγγραφο υπ’ αρ. πρωτ.: 3397Β/27.10.2010) ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκης με ενημέρωνε ότι:

«Το ΥΠΕΚΑ πρόκειται να έλθει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου με στόχο την εκκίνηση της διαδικασίας ορισμού των μελών της»!

Πέρασαν πέντε (5) μήνες και ακόμα το ΥΠΕΚΑ δεν έχει «εκκινήσει» τη σχετική διαδικασία. Δηλαδή επί πέντε (5) μήνες δεν έχει καταφέρει να στείλει ένα (1) απλό έγγραφο προς την Περιφέρεια Ηπείρου για να οριστούν οι τοπικοί εκπρόσωποι!

Κάθε συμπολίτης μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το ενδιαφέρον του «αυτόνομου» Υπουργείου Περιβάλλοντος και της «πράσινης» Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τον Τόπο μας.