Στα Γιάννενα αποζημιώνουν… Στη Θεσπρωτία;;;

WP_20141203Στα Γιάννενα ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες της Τρίτης… Στην Ηγουμενίτσα πάλι, συσκέπτονται, θα καταγράψουν τις ζημιές αλλά δεν ανακοινώνουν το παραμικρό! 

Ωστόσο ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να έχει μηχανισμούς που να λειτουργούν άμεσα και αποτελεσματικά. Εκτός και αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτά που έχουν να δηλώσουν οι πληγέντες από την θεομηνία. Αλλά σήμερα υπάρχουν όλα τα μέσα ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα, κατ’ επέκταση λίγη διάθεση χρειάζεται που να δεχτεί τους πολίτες στην ανάγκη τους.

Όπως ο αντίποδας των Ιωαννίνων, όπου έχει ήδη η παρακάτω ανακοίνωση:

Από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι, όσοι υπέστησαν ζημιές στην οικοσκευή τους από την κακοκαιρία, μπορούνε να απευθυνθούνε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να δρομολογηθούν διαδικασίες αποζημίωσης τους.

Οι πληγέντες με την καθοδήγηση της υπηρεσίας θα υποβάλουν σχετική αίτηση και θα ακολουθήσει αυτοψία από υπηρεσιακά στελέχη.

Γι’ αυτό – προσοχή – δεν θα πρέπει να αποκαταστήσουν τη ζημιά πριν υποβάλουν την αίτηση και λάβει γνώση η υπηρεσία.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται στην οδό Αβέρωφ 6 και τηλέφωνο επικοινωνία είναι το 2651 3 613182651 3 61318