Στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού ο γερμανικός τύπος

germanikos-typosΜε ανάμεικτα αισθήματα σχολιάζει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα ο Γερμανικός τύπος, όπου ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε ορισμένα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων.

Οι πρώτες αντιδράσεις φανερώνουν την αμηχανία του πολιτικού κόσμου, πλην της γερμανικής αριστεράς, αλλά και εκνευρισμό σχετικά με τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, τόσο που μοιάζουν να βρίσκονται στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού. 

Spiegel.de: Η Ευρωπαϊκή αριστερά γιορτάζει τον θρίαμβο στην Ελλάδα

Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φτιάχνει μόνο την διάθεση των Ελλήνων, στην Αθήνα γιορτάζει η ευρωπαϊκή αριστερά. Βλέπουν την γηραιά Ήπειρο μπροστά σε μια αλλαγή πορείας. Μηνύματα που το Βερολίνο τα εντοπίζει με ανησυχία.

Stern.de: Η αριστερά κερδίζει στην Ελλάδα – Ο Τσίπρας κινητοποιεί τις μάζες

Η ελληνική αριστερά πανηγυρίζει και γιορτάζει. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας βγαίνει νικήτρια στις βουλευτικές εκλογές. Στην Αθήνα από εδώ και πέρα τον πρώτο λόγο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας

Sueddeutsche.de: Νικητής των εκλογών ο Τσίπρας, « Ο Αλέξης» – Ένας επαναστάτης θριαμβεύει

Η άνοδος του στην πολιτική σκηνή είναι απαράμιλλη. Ο Τσίπρας έπεισε τους ψηφοφόρους με νεανική γοητεία. Όμως ο αριστερός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε πόντους με συνθήματα εναντίον της Γερμανίας και της καγκελαρίου Μέρκελ.

RP-online: Εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα πρέπει να κάνουμε οικονομία για τους Έλληνες