Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στα Κτίσματα

ASTYNOMIA MPLOKO 1Υποδειγματική ήταν η κινητοποίηση που έκανε από τα ξημερώματα η τοπική αστυνομία, με όλες τις δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός… Και ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο λειτούργησε το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και η αυξημένη προσοχή των πολιτών την οποία είχε ζητήσει η αστυνομία απέδωσαν καρπούς.

Ο εντοπισμός του δράστη έγινε λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Epiruspost ο νεαρός που είχε σκοτώσει το ζευγάρι των ηλικιωμένων στα Κτίσματα, ενώ νωρίτερα είχε εισβάλλει στο καφενείο του χωριού με χειροβομβίδες, βρίσκονταν κοντά στο περίπτερο, στη διασταύρωση της Πεδινής. Μόλις η πληροφορία έφτασε στους αστυνομικούς, έγινε μία πρωτοφανής επιχείρηση για τα τοπικά δεδομένα. Στα επόμενα λεπτά ο δράστης, είχε συλληφθεί παρότι κρατούσε στα χέρια του απασφαλισμένη χειροβομβίδα έτοιμος να την πετάξει στους αστυνομικούς.  

Ο ίδιος είχε απαλλαγεί από τα ρούχα που φορούσε νωρίτερα και σύμφωνα με πληροφορίες φορούσε πυζάμες. Ήταν πεζός και φαίνεται ότι περίμενε όχημα να τον παραλάβει. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μεγάλη η κινητοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Πεδινής, καθώς αναζητούνται συνεργάτες του.

Στο σημείο της σύλληψης έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να ερευνήσουν τον κόκκινο σάκο και να απενεργοποιήσουν άλλες χειροβομβίδες που ενδέχεται να υπάρχουν.

Ομολόγησε ο 30χρονος δράστης… Δεν είναι δραπέτης

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του κι ενώ είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα στα Κτίσματα ο 30χρονος που συνελήφθη. Πρόκειται για Αλβανό, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν τρεις μήνες από τις Φυλακές Ναυπλίου όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές που είχε διαπράξει κι όχι για δραπέτη των Τρικάλων όπως εικάζονταν από το πρωί.

Αξίζουν πολλά μπράβο στην τοπική αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε από τις πρώτες πρωινές ώρες και για μία επιχείρηση που έφερε με επιτυχία σε πέρας…. Μία επιχείρηση που ανάλογη δεν έχουν δει τα Γιάννινα. Αποτέλεσμα αυτής άλλωστε ήταν η σύλληψη του δράστη, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει παρότι κρατούσε στα χέρια του την χειροβομβίδα, έτοιμη να την πετάξει στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο δράστης αμέσως μόλις οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο ομολόγησε το διπλό έγκλημα στα Κτίσματα όπως και την εισβολή νωρίτερα στο καφενείο του χωριού.

πηγή: epiruspost.gr