Στην… αντιπολίτευση ο Στ. Καλογιάννης!?

kalogiannis

kalogiannisΕπίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε σήμερα ο Σταύρος Καλογιάννης στη Βουλή (υπ’ αρ. πρωτ. 367/15.12.2014) με θέμα την καθυστέρηση που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα τα μεγάλα έργα υποδομής στο νομό Ιωαννίνων.

Ειδικότερα στην Ερώτησή του αναφέρει:

Ø  Ο αυτοκινητόδρομος «Ιόνια οδός» ουσιαστικά δεν κατασκευάζεται εντός του νομού Ιωαννίνων, καθώς το στρατόπεδο στη θέση «Αβγό» δεν έχει ακόμη μετακινηθεί.

Ø  Ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, που αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας οδού, δεν έχει ενταχθεί ακόμα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ø  Οι εργασίες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν έχουν ακόμα ξαναρχίσει. Συγκεκριμένα: μετά την απόφαση που είχε ληφθεί την άνοιξη του 2013 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών για μείωση της επιφάνειας του νέου κτιρίου του αεροσταθμού, από 10.000 τμ. σε 3.500 τμ. περίπου, με αντίστοιχη μείωση του προϋπολογισμού του έργου κατά 8 εκατ. ευρώ, είχε τεθεί ως χρονικό όριο έκδοσης της οικοδομικής άδειας του νέου σταθμού ο Σεπτέμβριος του 2013.

Καθώς διανύουμε τον Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή έχει παρέλθει 1 ½ χρόνος από την ημερομηνία που θα έπρεπε να έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια, ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

·         Σε ποιους λόγους αποδίδει το Υπουργείο την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης της οικοδομικής άδειας του νέου αεροστασθμού από πλευράς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εξαιτίας της οποίας κινδυνεύουν να μείνουν ημιτελείς οι εργασίες στο αεροδρόμιο;

·         Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της οικοδομικής άδειας, επανεκκίνησης των εργασιών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και ολοκλήρωσής του;

Η συζήτηση της επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (18/12).

Σημ. συντ. : Ο κ. Καλογιάννης προφανώς πέρασε στην αντιπολίτευση… ή απλά δεν κατάλαβε ότι η κυβέρνηση στην οποία προχθές έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και της οποίας υπήρξε αρμόδιος υπουργός υποδομών, ευθύνεται για τις παραπάνω… καθυστερήσεις!