Στην πίστα θα συνεχιστεί η πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών στην Π.Ε. Ιωαννίνων

kaxrim

kaxrimΤην ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με την οποία επιβάλλεται η χρήση των υπαρχουσών πιστών εξέτασης υποψήφιων οδηγών, (και έως ότου δημιουργηθούν αντίστοιχες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδος),  μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, έχει ζητήσει προφορικά και εγγράφως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ήδη από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου έχει δοθεί διαβεβαίωση ότι εντός των ημερών πρόκειται να υπάρξει διορθωτική απόφαση και ως εκ τούτου θα συνεχιστούν κανονικά οι εξετάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στην οποία  λειτουργεί μια από τις δύο πιλοτικές πίστες που έχουν κατασκευαστεί (με κοινοτική χρηματοδότηση) στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα λειτουργία της πίστας είναι ιδιαίτερα θετικά για εξεταστές και υποψήφιους οδηγούς, ενώ έχουν εκλείψει και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνταν στις περιοχές του οικιστικού ιστού της πόλης των Ιωαννίνων, όπου γινόταν η πρακτική εξέταση των οδηγών.

Επισημαίνεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα 51/2012, σε υλοποίηση του οποίου εκδόθηκε η προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου, προβλέπει ως τόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών τις πίστες.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΜ παρέστη ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρέστη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. που έγινε την Τρίτη στην Πρέβεζα, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά. Στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στο ρόλο των Αναπτυξιακών Εταιριών της Ηπείρου στις προσπάθειες ανάπτυξης της περιοχής, στη μεταξύ τους συνεργασία και στη στήριξη και διευκόλυνση των επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος LEADER, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση των πόρων. Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, περιλαμβάνονταν η εξέταση της πορείας υλοποίησης των προγραμμάτων LEADER Προσέγγισης και Αλιείας.

Παρέμβαση για την 5η ΕΜΑΚ

 

 Με έγγραφό του (14-1-2013) προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης της 5ης ΕΜΑΚ, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει με τη λειτουργία της στην Ήπειρο.