Στην πανελλαδική διαμαρτυρία ενστόλων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ 2022 αστυνομικοί από τη Θεσπρωτία

Λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ΔΕΘ 2022 το Σάββατο (10.09.2022), εκπρόσωποι Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έκαναν ένστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η πλήρης συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αποζημίωση της απλήρωτης υπερεργασίας κά.

Στην Θεσσαλονίκη έχουν μεταβεί αρκετοί αστυνομικοί από τη Θεσπρωτία οι οποίοι έλαβαν μέρος στην πορεία.

Η πορεία έφτασε στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και εκπρόσωποι των ενστόλων παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή του υφυπουργού Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος απουσίαζε, προκαλώντας την οργή του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό, πως οι ένστολοι περιμένουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ προειδοποίησε: «Αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις θα δουν πράγματα από τα σώματα ασφαλείας που δεν έχουν ξαναγίνει. Τα ψέματα τελείωσαν».