Στη βουλή το φυσικό αέριο

agwgos-fysikoy-aerioy-2-thumb-large

2011-01-29 13:17:03

Σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου την Τρίτη 01/02/2011 και Ώρα 16.30΄ στην Αίθουσα Γερουσίας Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη, για την πορεία εξέλιξης του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου «IGI- ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

Η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, β) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της και δ) Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ.Δριβελέγκας Ιωάννης, έχει απευθύνει πρόσκληση τόσο στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινο όσο και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, οι οποίοι πρόκειται να παραστούν στη συνεδρίαση, ενώ προσκεκλημένοι επίσης είναι και οι υπέυθυνοι της ΔΕΠΑ και τις IGI Ποσειδών, ενώ πρόκειται να παραστεί και ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Κατσούρας.

Είναι σαφές, ότι παρ’ όλο που η επιτροπή αυτή δεν έχει αποφασιστικό ρόλο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού την ενημέρωση θα κάνει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μανιάτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε και τη συνεδρίαση, σε μια προσπάθεια να “κλείσει” οριστικά το θέμα.