Στη ΜΕΘ η 52χρονη από την Παραμυθιά

Παραμυθιά δειγματοληψία

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηελεύεται πλέον η 52χρονη από την Παραμυθιά, η οποία από την προηγούμενη Κυριακή είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του ίδιου Νοσοκομείου με συμπτώματα πνευμονίας.

Η 52χρονη αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το προηγούμενο Σάββατο είχε παρουσιάσει τα πρώτα συμπτώματα και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοιό.

Στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ εξακουλουθούν να νοσηλεύονται δύο ακόμα γυναίκες του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος, μια 59χρονη και μια 81χρονη. Η πρώτη είναι ασυμπτωματική και η δεύτερη διακομίστηκε με συμπτώματα δύσπνοιας.

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του στην paramythia-online.gr, o δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, έστειλε διπλό μήνυμα στους δημότες και στον ΕΟΔΥ.

Από τους δημότες ζήτησε να επιδείξουν αλληλεγγύη σε όσους είναι θετικοί στον Κορωνοιό και να αποφύγουν ανεύθυνες κατηγορίες. “Να επιδείξουμε ανθρωπιά και να μην υπάρχουν ανθρωποφαγίες. Οι συνάνθρωποι μας ειναι ασθενείς και οχι κατηγορούμενοι σε λαϊκά δικαστήρια”, σημειώνει.

Απο τον ΕΟΔΥ ζήτησε την αύξηση των δειγμάτων εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του, για το μικρό πλήθος των δειγμάτων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα.