Στις πρώτες βοήθειες εκπαιδεύτηκαν επαγγελματίες οδηγοί και κυνηγοί της Π.Ε. Θεσπρωτίας

perifereia

perifereiaΤο τρίτο κατά σειρά σεμινάριο,  για ενημέρωση επαγγελματιών οδηγών και   κυνηγών σε παροχή πρώτων βοηθειών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαïου στην Ηγουμενίτσα, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Θ. Πιτούλη, Ι. Καραμπίνα και Οδ. Πότση.  

 Ο αρμόδιος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών, Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας, ανοίγοντας τις εργασίες του  σεμιναρίου, υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Αρχή, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική αλληλεγγύη και στη συνεργασία των φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται δύσκολες και έκτακτες καταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών και των κυνηγών σε ζητήματα παροχής πρώτων βοηθειών. «Καλοί πολίτες, είναι οι ενημερωμένοι πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος έχει και τη γενική ευθύνη οργάνωσης  του σεμιναρίου.

Ο κ. Ι. Καραμπίνας, συνοψίζοντας τις εισηγήσεις  και αποδεχόμενος  σχετικό αίτημα οδηγών και κυνηγών που επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία, ανακοίνωσε ότι το σεμινάριο θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους επαγγελματίες να ενημερωθούν γύρω από την παροχή πρώτων βοηθειών.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο αρμόδιος για θέματα Υγείας, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος  αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η κατάρτιση των επαγγελματιών οδηγών στην παροχή πρώτων βοηθειών, επισημαίνοντας ότι αυτή σε ευρωπαϊκές χώρες είναι υποχρεωτική  για την έκδοση αδειών οδήγησης. «Αναλογιζόμενοι την αξία της ανθρώπινης ζωής οι τομείς Υγείας – Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας, οργανώνουν τα σεμινάρια για επαγγελματίες οδηγούς, κυνηγούς και υπαλλήλους υπηρεσιών που έρχονται καθημερινά σε επαφή με πλήθος πολιτών»,  τόνισε.

Τα θέματα ανέπτυξαν ο Γενικός Διευθυντής της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ι. Νικόπουλος, εκπρόσωποι από το ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό/ παράρτημα Θεσπρωτίας, την ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και για τη λύσσα από εκπρόσωπο της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαϊου στα Ιωάννινα, ενώ  για την Π.Ε. Πρέβεζας, λόγω συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Μαΐου, ορίστηκε νέα ημερομηνία η 6η Ιουνίου.