Στις φλόγες τουριστικό λεωφορείο στην Εγνατία Οδό

leoforeio_vdella

leoforeio_vdellaΣτις φλόγες παραδόθηκε τουριστικό λεωφορείο, λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, το οποίο κινούνταν στην Εγνατία Οδό.

Η φωτιά ξέσπασε στη μηχανή του οχήματος εν κινήσει, την ώρα που το λεωφορείο βρίσκονταν 50 μέτρα πριν από τη σήραγγα Μεσοβουνίου και από τις φλόγες καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 52 Ρώσοι τουρίστες και 2 οδηγοί. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς πρόλαβαν και κατέβηκαν από το όχημα, οι περισσότεροι δε, πρόλαβαν να βγάλουν από το όχημα και τις αποσκευές τους.

Οι τουρίστες έρχονταν από εκδρομή στην Κέρκυρα και σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα συνέχιζαν την εκδρομή τους προς την Πάτρα. Φαίνεται όμως πως ο οδηγός έχασε την έξοδο του Κατρερίου και συνέχισε στην Εγνατία οδό.

leoforeio_vdella1Επί τόπου βρέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία με επικεφαλής το Διοικητή κ. Σπύρου Φώτιο, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η κυκλοφορία έκλεισε για μία περίπου ώρα ο δρόμος παραδόθηκε ξανά προς χρήση στις 7 το απόγευμα.

Εντύπωσε προκάλεσε το γεγονός πως τα συνεργεία της Εγνατίας οδού, οδήγησαν τους τουρίστες μέσω της εξόδου κινδύνου της σήραγγας στο βουνό… αφήνοντάς τους μόνους και αβοήθητους στα… κατσάβραχα να βρουν τρόπο να επανέλθουν στο δρόμο!