Στο…φουλ για ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια Ηπείρου… Αποχωρήσεις, νέα πρόσωπα και μεταγραφές!

A EKLOGES 14Φωτιά παίρνουν τα επιτελεία των υποψηφίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Κοινός στόχος, να αναζητηθούν νέα πρόσωπα με εμπειρία και με διάθεση για προσφορά.

Ένα βήμα πιο μπροστά, στη διαδικασία αυτή, βρίσκεται η παράταξη της πλειοψηφίας. Η Αξιοβίωτη Ανάπτυξη του Αλέκου Καχριμάνη.

Ήδη προ ημερών ανακοινώθηκε από τον ίδιο ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σχήμα των αιρετών Αντιπεριφερειαρχών.

Έτσι συνεχίζουν, στα Γιάννινα η Τατιάνα Καλογιάννη, στην Πρέβεζα ο Στράτος Ιωάννου, στην Άρτα ο Βασίλης Ψαθάς και στη Θεσπρωτία ο Θωμάς Πιτούλης.

Πολλές όμως θα είναι οι αλλαγές, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr, στα ψηφοδέλτια των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αρχής γενομένης από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου φαίνεται ότι καταγράφονται οι περισσότερες αποχωρήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αποχωρούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν θα μετέχουν στις εκλογές έξι τουλάχιστον από τους σημερινούς Περιφερειακούς Συμβούλους. Για διαφορετικούς ο καθένας λόγους. Γιάννης Γιαννακάκης, Μιχάλης Πλιάκος, Παντελής Κολόκας, Γιώργος Παπατσίμπας, Βασίλης Χριστοφορίδης και Μαρία Τσολάκη.

Παρόντες από τους παλιούς θα είναι ο Οδυσσέας Πότσης, ο Γιάννης Καραμπίνας, ο Κώστας Ντέτσικας, Σταύρος Παργανάς, Βασίλης Παπαχρήστος και Νίκος Καττής.

Τα νέα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων είναι της υποψήφιας βουλευτή Νατάσσας Τύρου- Ούζα, του κ. Μπούτζα, του Κωνσταντίνου Μήλιου, του κ. Σκαμαντζούρα που προέρχεται από το χώρο των κυνηγών, της κ. Βασιλικής Μπούμπα. Ήδη έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρη Φίλη.

Μία ηχηρή μεταγραφή από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσε όντως έκπληξη στην Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας. Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Περικλή Βασιλάκη. Ο κ. Βασιλάκης φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει για τη συμμετοχή του και απομένει η επίσημη ανακοίνωση.

Άνοιγμα προς την κεντροαριστερά επιχειρείται με δύο ακόμη υποψηφιότητες. Της Ελένης Κολιοφώτη, από την Πάργα, με θητεία στα του τοπικού δήμου και εμπειρία στο κομμάτι του τουρισμού. Και του Δημήτρη Κώστα από την Φιλιππιάδα, σχολικός σύμβουλος.

Από τους νυν Περιφερειακούς Συμβούλους, στις εκλγοές δεν θα μετέχουν οι κύριοι Φάνης Μικρούλης και Βασίλης Κατσαμώρης. Παρόντες θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ανατολιωτάκης, ο Μιχάλης Σπυρέλης, ο Βασίλης Γιολδάσης και αρκετά τα νέα πρόσωπα που θα υπάρξουν.

Στην Άρτα η κατάρτιση του ψηφοδελτίου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Τα κενά που υπάρχουν είναι ελάχιστα και το βασικό στοιχείο είναι η συνύπαρξη παλιών και έμπειρων με νέους. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι και πάλι ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κατέρης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι συνώνυμοι αλλά από διαφορετικές περιοχές Γιάννης Παπαγιάννης και Γιάννης Παπαγιάννης, κι ακόμη η Ντίνα Μπαλατσούκα, η Αναστασία Σίμου, η Χριστίνα Κατσίμπρα, η Κωνσταντίνα Τσάκαλη- Πολύζου, ο Ντίνος Παπαδημητρίου, ο Βύρων Καυκιάς, ο Παύλος Βασιλείου, ο Θανάσης Τρομπούκης και ο Βασίλης Χουλιάρας.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας θα βρεθεί ο Πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Άλκης Λάμπρου. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή των σημερινών Περιφερειακών Συμβούλων Δημήτρη Δημάκου, Αντιγόνης Φίλη καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Νικόλα Κάτσιου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο θα μετέχει και ο Σπύρος Μπότος, ο οποίος μέχρι πριν λίγες ημέρες διεκδικούσε τη θέση του υποψηφίου δημάρχου στο Δήμο Φιλιατών με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όλα βρίσκονται στο στάδιο των διαβουλεύσεων. Το μοναδικό όνομα που έχει ανακοινωθεί είναι του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Άρτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα των αντιπεριφερειαρχών αναμένεται να κλείσει εντός της εβδομάδας και μέσα από συνεδριάσεις των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο είναι το βράδυ να ληφθούν αποφάσεις από την οργάνωση των Ιωαννίνων.

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του Γιώργου Ζάψα. ΠΑΣΟΚ – ή ένα μέρος του- και ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν στο έπακρο την κίνηση αυτή και απομένει να το αποδείξουν πλέον στην πράξη.

Η Όλυ Τσουμάνη με τη στήριξη του ΚΚΕ ήδη έχει ξεκινήσει την οργάνωση του δικού της προεκλογικού αγώνα ενώ συνεχείς είναι οι διεργασίες και στο χώρο των αριστερών σχημάτων που σήμερα εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το Νίκο Ζήκο.

πηγή: epiruspost.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *