Στο Αζερμπαϊτζάν ο Κ. Παπούλιας – Στο υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών του αγωγού

Τη διαμόρφωση πλέγματος ενεργειακής ασφάλειας για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, προωθεί η κυβέρνηση, μέσω του αγωγού με φυσικό αέριο, ο οποίος θα διέλθει από την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία (TGI), σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν τον Απρίλιο, ενημερώθηκε από τον κ. Μανιάτη και για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Θεσπρωτίας, απ’ όπου θα διέλθει ο αγωγός.

Εξ’ άλλου στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου  συζητήθηκε  ενεργειακό νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθούν οι διατάξεις για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, και τους αγωγούς φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας και Ελλάδας-Βουλγαρίας αλλά και  τη διανομή φυσικού αερίου σε νέες περιοχές που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τους αγωγούς φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Βουλγαρίας οι διατάξεις που προωθεί το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζουν τα συγκεκριμένα έργα ως εθνικής σημασίας και δημόσιας ωφέλειας και ρυθμίζουν θέματα σχετικά με την έκδοση των αναγκαίων πράξεων για τη χωροταξική οριοθέτησή τους.