Στο Μεσολόγγι και στο Ληξούρι… διασκορπίζεται το ΤΕΙ Ηπείρου!

tei igoumenitsas

tei igoumenitsasΟριστικά στα αζήτητα η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, νέα λουκέτα σε σχολές του Τεχνολογικού Ιδρύματος

Νέες ανατροπές φέρνει για την Ήπειρο το σχέδιο Αθηνά το οποίο πήρε την τελική του μορφή και ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Οι τελικές προτάσεις είναι προς το χειρότερο για την Ήπειρο καθώς στέλνει οριστικά στα αζήτητα την Πολυτεχνική Σχολή για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ βάζει λουκέτο στο τμήμα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής του ΤΕΙ και καταργεί στην πράξη ένα ακόμη τμήμα αυτό της ζωικής παραγωγής.

«Το νέο σχέδιο Αθηνά δεν ικανοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο επιμένει στην ίδρυση της πολυτεχνικής σχολής. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για να στηρίξουμε και να λειτουργήσουμε μία πολύ καλή σχολή» δήλωσε στο Epiruspost.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Ως το πλέον αρνητικά σημεία στο νέο σχέδιο για το Πανεπιστήμιο είναι η συνύπαρξη της Ιατρικής και του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών ενώ η μοναδική θετική εξέλιξη αφορά στο τμήμα πλαστικών τεχνών που γίνεται πλέον Σχολή Καλών Τεχνών!

Αναλυτικά η νέα εικόνα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι η ακόλουθη:

Φιλοσοφική Σχολή: Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας

Σχολή Επιστημών Αγωγής: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών

Σχολή Θετικών Επιστημών: Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.

Σχολή Επιστημών Υγείας: Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιατρικής.

Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών: Οικονομικών Επιστημών

Σχολή Καλών Τεχνών: Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης

ΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Το ΤΕΙ Ηπείρου πέραν των όσων είχαν γνωστά δέχεται ένα ακόμη πλήγμα με το κλείσιμο του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Το τμήμα θα παραμείνει μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ληξούρι.

Αναλυτικά η νέα εικόνα του ΤΕΙ Ηπείρου διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

Σχολή Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την Άρτα και τμήματα: Γεωπονίας με κατευθύνσεις φυτικής παραγωγής, ζωικής παραγωγής, ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου.

Σχολή Διοίκησης Οικονομίας και τμήματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής με έδρα την Πρέβεζα και Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα με κατευθύνσεις διοίκηση επιχειρήσεων, εφαρμοσμένων ξένων γλωσσών στη διοίκηση και την οικονομία, διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων.

Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας με έδρα τα Ιωάννινα και τμήματα Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής και Βρεφονηπιοκομίας.

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με έδρα την Άρτα και τμήμα μηχανικών πληροφορικής με κατευθύνσεις μηχανικών δικτύου, μηχανικών ηλεκτρικών υπολογιστών και μηχανικών λογισμικού.

Το τμήμα ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ – ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ απορροφάται από το τμήμα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ- ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Τα τμήματα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ και ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ αντίστοιχα του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ καταργούνται.
Τα τμήματαΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ και ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ αντίστοιχα του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ καταργούνται.