Στο μικροσκόπιο το κινητό του Μάριαν Κόλα, τι δείχνει η βαλιστική εξέταση

KOLA BROSYNA 21 7Στο μικροσκόπιο έχει βάλει η Ελληνική Αστυνομία το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στον Μάριαν Κόλα, αμέσως μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ, κατά την οποία έπεσε νεκρός.

Στην τσέπη του είχε διαφορετικές κάρτες sim, και όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί έβγαζε από τη συσκευή τόσο τις κάρτες όσο και τη μπαταρία ώστε να μην εντοπίζεται.

Το κινητό τηλέφωνο έχει μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και εξετάζεται. Εκτιμάται ότι θα προκύψουν χρήσιμα στοιχεία και κυρίως θα φανεί με ποιους επικοινωνούσε ο Μάριαν Κόλα όπως και ποιοι επικοινωνούσαν μαζί του.

Παράλληλα στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ εξετάζονται και τα δαχτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στα διάφορα αντικείμενα που έφερε μαζί του.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των βαλλιστικών και συγκριτικών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Αυτό που γίνεται σαφές πλέον είναι ότι ο Κόλα ήταν αυτός που είχε πυροβολήσει και στην Άρτα εναντίον των αστυνομικών, ενώ από το ίδιο όπλο προέρχονται σφαίρες που είχαν βρεθεί στη Φιλιππιάδα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν έξι κάλυκες που περισυνελέγησαν στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, κοντά στη Βροσύνα, προέρχονται από το πολεμικό όπλο Καλάσνικωφ που έφερε μαζί του ο Μάριαν Κόλα.

Επιπλέον, από το ίδιο όπλο προέρχονται:
• οκτώ κάλυκες, που βρέθηκαν σε κλεμμένο όχημα, μάρκας LADA , από το οποίο δράστες έβαλλαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-06-2013, κατά αστυνομικού μπλόκου της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη»,

• τρεις κάλυκες, που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Άρτας-Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου δράστες διερχόμενοι με κλεμμένο, από την περιοχή της Παραβόλας όχημα, μάρκας NISSAN , πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-07-2013 και

• έξι κάλυκες, που βρέθηκαν εντός του ως άνω κλεμμένου οχήματος μάρκας NISSAN , το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην πόλη της Φιλιππιάδας Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας (05-07-2013).