Στο σκαμνί ο Γ. Παπαντωνίου για ανειλικρινές ..Πόθεν Έσχες..

Μετά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γιώργο Βουλγαράκη, ήρθε και η σειρά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, παραπεμπόμενος από τους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών για ανειλικρινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Ο κος Παπαντωνίου ελέγχεται για την απόκρυψη από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του, καταθέσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξέτασε και την περίπτωση της δήλωσης «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού της ΝΔ, Πέτρου Δούκα, ο οποίος το οικονομικό έτος 2010 εμφανίζεται να δηλώνει μειωμένες τις τραπεζικές του καταθέσεις κατά 1 εκ. ευρώ, χωρίς να εξηγεί την αιτία της μείωσης αυτής. Ο κος Δούκας επιμένει πως το ποσόν αυτό έχει επανακατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό – κάτι που καταγράφεται στο πόθεν έσχες του. Παρότι η Επιτροπή εμφανίζεται να έχει πεισθεί για τις εξηγήσεις του κου Δούκα, ο φάκελός του θα σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα για την τελική του κρίση.