Στο σφυρί οι μετοχές της ΕΑΣ Θεσπρωτίας στη ΔΩΔΩΝΗ!!

DODONI_POLEITAI

DODONI_POLEITAIΓια χρέη 126 χιλιάδων ευρώ προς τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, τα ξένα αφεντικά της επιχείρησης βγάζουν σε πλειστηριασμό το σύνολο των μετοχών της ΕΑΣ Θεσπρωτίας!!!!

Το κατασχετήριο έχει ήδη δημοσιευθεί και σίγουρα η κίνηση αυτή δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που ήθελε να εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Δωδώνης με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Φυσικά η αξία των μετοχών που κατέχει η ΕΑΣ Θεσπρωτίας είναι πολλαπλάσια της οφειλής, ακόμη και με τον τρόπο που την αποτιμά η ίδια η S.I.

Το 1,6% των μετοχών της Δωδώνης, που ανήκει στη ιδιοκτησία της ΕΑΣ Θεσπρωτίας η σημερινή διοίκηση το αποτιμά στο ποσό των 410 χιλιάδων ευρώ!!!

Για χρέος δηλαδή 126 χιλιάδων η διοίκηση της Δωδώνης βγάζει στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία σχεδόν τετραπλάσιας αξίας!

Είναι άγνωστο αν πριν την κίνηση αυτή επιχειρήθηκε οποιοδήποτε είδος συμβιβασμού, όπως επίσης προς το παρόν είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει η ΕΑΣ Θεσπρωτίας, η οποία αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα επί σειρά ετών.

katasxethrioΠάντως  οι μετοχές στη Δωδώνη δεν είναι το μόνο από τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αξία, καθώς η ΕΑΣ έχει ακίνητη περιουσία ενώ διατηρεί ακόμα 2 καταστήματα supermarkets σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες!

Φαίνεται, από την κίνηση αυτή καθαρά ότι ο στόχος της SI είναι οι μετοχές και όχι η είσπραξη της οφειλής, η οποία άλλωστε δεν αγγίζει ούτε το… 1% της οφειλής που ο συνεταίρος Simos Foods, είχε προς την εταιρεία!

Η SI, ρωσικών κι άλλων συμφερόντων, αφού εξαγόρασε τη Δωδώνη, μετά την εκκαθάριση της Αγροτικής Τράπεζας, με όχημα βέβαια την ελληνική Simos, που χρωστούσε την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία πάνω από δέκα εκατομμύρια, ξεκίνησε εκστρατεία προκειμένου να διασφαλίσει το 100%.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή των Ενώσεων της Ηπείρου βρίσκονταν το 30%. Αρχικά στόχευσε στις μετοχές της ΕΑΣ Ιωαννίνων, η οποία παρότι είχε καταγγείλει ως σκανδαλώδη την πώληση της Δωδώνης, δεν δίστασε να εκποιήσει τις δικές της μετοχές.

Και τώρα έχει σειρά η ΕΑΣ Θεσπρωτίας… Εδώ βέβαια ακολουθείται ένας διαφορετικός τρόπος, σαφώς πιο επιθετικός.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν ακόμη εκκρεμεί η υπόσχεση σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ως κυβέρνηση θα άνοιγε τον φάκελο της Δωδώνης για να λάμψει η αλήθεια.

Μπορεί τα στελέχη του, ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που το είχε υποσχεθεί δύο φορές στους Ηπειρώτες να το ξέχασαν, όμως δεν το ξεχνούν οι Ηπειρώτες…