ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΓΙΑΔΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Tην Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π. μ. τριμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Χαράλαμπο Βούλγαρη και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Μίχα και κ. Ποσειδών Θεοδώρου, επισκέφτηκαν τον Δήμο Φιλιατών και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Φιλιατών την εκπεφρασμένη εδώ και πολλά χρόνια άποψη τους για την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση του Λιμένα του Δ.Δ. Σαγιάδας με τον αντίστοιχο του Δήμου Κέρκυρας. 
Όπως τονίστηκε εκ μέρους του Δημάρχου την ίδια άποψη σθεναρά και αποφασιστικά υποστηρίζει και προωθεί από την ανάληψη των καθηκόντων της η Νέα Δημοτική Αρχή. 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζο, ο οποίος εξέφρασε την βούληση του να διευθετηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα που υποστηρίζετε και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας και τα συμφέροντα των συμπολιτών του. 
Την ίδια άποψη εξάλλου είχε εκφράσει και στις 14/06/2016 όταν ο Δήμαρχος Φιλιατών τον είχε επισκεφτεί στο Δημαρχείο του. 
Στην συνάντηση συζητήθηκαν, οι αναπτυξιακές προοπτικές που θα προκύψουν και για τους δύο Δήμους από την εν λόγω Ακτοπλοϊκή Σύνδεση καθώς και οι περαιτέρω ενέργειες που από κοινού απαιτούνται για να επιτευχθεί ο επίμαχος αυτός στόχος. 
Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας είναι προετοιμασμένοι και σχεδιάζουν να επενδύσουν τουριστικά στην περιοχή μας δημιουργώντας μεγάλες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες. 
Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους τόνισε ότι θα κινηθεί ακόμα πιο δυναμικά για την επίτευξη του ζητούμενου σκοπού.