Περιπλέκονται οι διεργασίες στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η εμπλοκή στην επιλογή υποψηφίου δημάρχου στο Δήμο Φιλιατών είναι πλέον δεδομένη.
Η συνεδρίαση της δημοτικής οργάνωσης ήταν θυελλώδης και ανέτρεψε τα δεδομένα που είχαν δρομολογηθεί.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η υποψηφιότητα που πρόβαλε ως βέβαιη ήταν αυτή του κ. Σπύρου Μπότου.
Ο κ. Μπότος, Αντινομάρχης και μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, το 2010 είχε κατέλθει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη. Στη συνέχεια και όταν το ΠΑΣΟΚ άρχισε να φυλλοροεί, φρόντισε να το εγκαταλείψει και να κινηθεί πλέον προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο ακόμη και για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και της Δημοτικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο βέβαια την υποψηφιότητα στο Δήμο Φιλιατών.
Ο ίδιος μάλιστα τις τελευταίες ημέρες σε συζητήσεις θεωρούσε «πως κάποιες λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν, πριν τις τελικές ανακοινώσεις».
Όταν όμως το θέμα έφτασε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Οργάνωσης, κάποια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έμειναν έκπληκτα όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιδράσεις παραδοσιακών και προβεβλημένων στελεχών τους.
Μάλιστα ειπώθηκε ευθέως ότι είναι προτιμότερο να κατέβει στις εκλογές ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρά κάποιος που είχε ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ – και μάλιστα από θέσεις ευθύνης – και το εγκατέλειψε.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν με έμφαση ότι ο κ. Μπότος κουβαλάει από το παρελθόν όλες τις παθογένειες ενός συστήματος που σήμερα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και καταγγέλλει και θέλει να έχει απέναντι.
Στην ίδια συνεδρίαση, κατατέθηκε υποψηφιότητα από τον χειρούργο ορθοπεδικό Θανάση Μποροδήμο. Ο κ. Μποροδήμος εργάζεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή του και σίγουρα η πρόταση υποψηφιότητας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, όταν μάλιστα έχει εκτεθεί ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν.
Έτσι η δημοτική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα είχε σχεδιάσει και άλλα τις προκύπτουν, πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει και το πολιτικό δίλλημα που προκύπτει από την επιλογή μεταξύ ενός παραδοσιακού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και ενός στελέχους – δυσαρεστημένου- του ΠΑΣΟΚ.