Συγκένρωση διαμαρτυρίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων

44998532_314027905993944_6779693189126160384_nΣυγκένρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας, διοργάνωσε την Παρασκευή 26/10 η Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων.

Σε δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσίοτητα, σημειώνει:

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Μέσα στο κλίμα των ημερών που τα ελικόπτερα αλωνίζουν πάνω από τα σπίτια μας …., έχοντας χρέος στο παρελθόν, ευθύνη στο παρόν & δικαίωμα στο μέλλον η Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων κάλεσε την Παρασκευή 26/10 το λαό της Θεσπρωτίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας να πει το δικό της ΟΧΙ στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, αφού με τα ΟΧΙ του πορεύτηκε ο λαός στο διάβα των αιώνων και επέζησε και μεγαλούργησε με αυτά.

Από την επαφή με κατοίκους του Ν. Θεσπρωτίας όλο το προηγούμενο διάστημα  ήταν έκδηλη η ανησυχία του κόσμου για αυτό που διαδραματίζεται στον τόπο μας. Παρά τη διαφωνία, την ανησυχία, που υπάρχει στη Θεσπρωτία αλλά και γενικότερα σε όλη την Ήπειρο η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα από την δημιουργία επιτροπών αγώνα σε πόλεις & χωριά  που θα βάλουν φρένο στα γεωτρύπανα των πολυεθνικών δεν είναι εύκολη υπόθεση (όπως δεν συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια στην επιβολή μνημονίων που γονάτισαν το λαό).

Ευθύνη για αυτό έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταρράκωσε & ματαίωσε τους αγώνες & την ελπίδα του λαού για μία καλύτερη κοινωνία.

Έχοντας επίγνωση της κατάστασης πού βρίσκεται η κοινωνία κάνει ακόμα πιο ισχυρή την ομάδα πρωτοβουλίας στο δύσκολο δρόμο που έχει επιλέξει, να δημιουργήσει τους όρους αυτούς που θα ξεσηκώσουν το λαό, απέναντι στην καταστροφή του τόπου του, απέναντι στις πολυεθνικές των πετρελαίων.

Ας το εμπεδώσουν οι θιασώτες του ναι σε όλα, το ΟΧΙ θα νικήσει.

Χρόνια πολλά & αγωνιστικά!