Συγκροτήθηκε το Πειθαρχικό για τους επίορκους γιατρούς

GIATROS SYNTAGH

Η επιστροφή των επίορκων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία έχει προκαλέσει σάλο, τόσο μεταξύ των συναδέλφων τους όσο και μεταξύ των ασθενών.

Δύο τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν και τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Πρόκειται για έναν οφθαλμίατρο στην Άρτα, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο και για έναν γυναικολόγο στους Φιλιάτες, ο οποίος έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά την επιστροφή τους, εξ αιτίας του γνωστού νόμου Κατρούγκαλου, καλείται να αντιμετωπίσει το Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ, το οποίο επιτέλους συγκροτήθηκε!!!

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν λειτουργούσε για πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξεταστούν τόσο οι συγκεκριμένες περιπτώσεις όσο όμως κι άλλες που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες και θα εξετάσει κατά προτεραιότητα τις περιπτώσεις των επίορκων.

Πρόεδρος στο Πειθαρχικό είναι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος και μετέχουν ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Φώτης Βάββας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, και δύο πανεπιστημιακοί γιατροί του Νοσοκομείου Πατρών.