Συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας για ζητήματα της αγοράς

perifereia

perifereiaΖητήματα αναδιάρθρωσης της αγοράς της Ηπείρου, στο σύγχρονο οικονομικό πλαίσιο, απασχόλησαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης και κ. Π. Κολόκας, οι Γενικοί  Διευθυντές Ανάπτυξης και Μεταφορών της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων του εμπορίου, Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων, της Λαχαναγοράς  και καταναλωτικών οργανώσεων.  

Με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας κ. Οδ. Πότση αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΦΕΤ Ηπείρου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηπείρου για την καταγραφή  ζητημάτων στην τοπική αγορά και την αναζήτηση λύσεων προς όφελος των καταναλωτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης υπογράμμισε πως η σημερινή συνεδρίαση είναι μόνο η απαρχή των δράσεων της Επιτροπής για τον εξορθολογισμό της αγοράς της Ηπείρου. «Δεν είναι τυπική αυτή η συνάντηση. Ήρθαμε για να κάνουμε παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς».

Στις δράσεις των υπηρεσιών για τα ζητήματα της αγοράς αναφέρθηκαν εκτενώς ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Ευ. Βαγενάς και ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών κ. Κ. Ζήκος. Ακόμη, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν  περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

 

Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 της υπ’ αριθμ. 22830/05-04-2011 Κ.Υ.Α.( Φ.Ε.Κ.:660/Β΄/20-4-2011)  η περίοδος υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς για την ένταξή τους στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2012  είναι από 01/01/2012 έως 31/03/2012.   Για τη συμπλήρωση τους πρέπει να προσέλθουν στον αντίστοιχο Δήμο.